Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei, susține că are cu 10% mai mult decât în sondajul prezentat sâmbătă de Nicușor Dan și este pe trend de creștere în timp ce candidatul susținut de PNL, USR și PLUS ”este pe punctul de a pierde alegerile în favoarea unei primăriţe care este profund coruptă”. ”Sper să nu am dreptate, dar dacă va fi aşa dragă Orban Ludovic, eu te scot în şuturi de la Palatul Victoria şi te las fără serviciu”, a adăugat fostul președinte”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce a scris Băsescu pe Facebook:

”Nimic de vânzare pe taraba cu voturi! Dacă Nicuşor Dan ar fi un tânăr, l-aş compătimi pentru naivitate. Dar pentru că la 51 de ani a acceptat compromisul sulfuros al eliminării PMP din alianţa care îl susţinea la Primăria Capitalei este primul vinovat, în condiţiile în care PMP l-a propus şi îndrăznesc să spun, l-a impus ca şi candidat al dreptei. Oricum PNL nu avea cu cine defila.

În cursul zilei de sâmbătă, liderii USR şi PNL, Barna şi Orban, l-au scos la plimbare prin târg ca pe urs, pe însuşi Nicuşor Dan.

Nenorociţii i-au legat de gât un carton mare pe care au desenat nişte cifre, au scris sub ele SONDAJ falsificând realitatea momentului. Să faci asta în ziua în care casele de sondaje îşi fac calibrarea şi toate partidele importante află intenţia de vot a momentului este o mare prostie.

Că mie mi-au tăiat 10 procente este doar o încercare disperată de a redirija voturile mele. Nu se va putea pentru că sunt pe trend de creştere şi nu se ştie când şi unde mă opresc.

Drama politică este că reprezentantul PNL şi al neomarxiştilor din USR este pe punctul de a pierde alegerile în favoarea unei primăriţe care este profund coruptă, care timp de 4 ani nu a făcut nimic altceva decât să cumpere voturi cu bani din taxele bucureştenilor şi să mintă.

Barna şi Orban l-au vândut pe Nicuşor Dan înainte de începerea campaniei, când, în ultima clipă au scos din alianţă PMP care ar fi garantat victoria dreptei, la fel cum de un an asigură guvernului Orban menţinerea la guvernare blocând moţiunile de cenzură.

Aşa cum arată sondajele azi, Nicuşor Dan, PNL şi USR – PLUS pierd Capitala. Sper să nu am dreptate, dar dacă va fi aşa dragă Orban Ludovic, eu te scot în şuturi de la Palatul Victoria şi te las fără serviciu.

În ce mă priveşte le-aş sugera liberalilor şi unor ziarişti şi analişti, să înceteze cu zvonurile că voi renunţa în ultima clipă în favoarea nefericitului Nicuşor Dan. În cariera mea politică nu am vândut niciodată voturi, din respect pentru cei care mi le-au dat. Nici nu am cumpărat, din respect pentru mine.”

Fostul președinte a și răspuns câtorva utilizatori care au comentat la postarea sa, inclusiv unuia dintre ei ce i-a cerut să renunțe la orgolii și la candidatură, pentru că ar fi ”groaznic” dacă va câștiga Firea. ”Nu eu am ales-o ci voi. Să vă fie de bine că ea inaugurează o jumătate de pod pe mandat”, i-a răspuns Băsescu.

”Administraţia locală nu este despre politică ci despre priorităţile oraşului. Dacă o să continuaţi să votaţi eminamente politic şi nu buni administratori la alegerile locale, veţi avea politică frate şi la parlament şi la primărie. Până învăţaţi că alegerile locale sunt despre administratori şi nu despre politruci, veţi tot aştepta să aveţi apă caldă, să nu vă mai pişte ţânţarii, să nu mai pută oraşul când bate vântul dinspre gropile de gunoi etc. Asta vă place mai mult ca orice, politica, păi asta o să aveţi”, i-a răspuns fostul președinte altui utilizator, care i-a reproșat că s-a exclus singur din Alianța cu USR PLUS: