Nicușor Dan a prezentat sâmbătă, într-o conferință de presă, un sondaj potrivit căruia ar avea un avans în fața Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei, însă avansul este mai mic decât marja de eroare a cercetării sociologice.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sondajul de opinie telefonic a fost realizat pe 16 şi 17 septembrie de compania Novel Research pe un eşantion de 840 de bucureşteni şi cu o marjă de eroare 3,4%.

Nicuşor Dan spune că, potrivit acestui sondaj, 54% dintre intervievaţi au răspuns că Gabriela Firea nu merită un nou mandat, 33% au răspuns că merită un nou mandat, iar 11% nu au răspuns. De asemenea, el a arătat că 69% dintre respondenţi au răspuns că va fi o competiţie cu un rezultat strâns la Primăria Capitalei.

În ceea ce priveşte intenţia de vot pentru Primăria Generală, conform acestei cercetări prezentate de candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS, este următoarea: 33% pentru Nicuşor Dan, 30,5% pentru Gabriela Firea, 18,15% - indecişi, 9% pentru Traian Băsescu şi 9% pentru alţi candidaţi.

Candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, acuză o campanie de "minciună şi manipulare" împotriva sa dusă de candidatul PSD Gabriela Firea şi o invită pe aceasta la două dezbateri săptămâna viitoare la două posturi de televiziune.

"Este o campanie de minciună şi de manipulare bazată pe telefoane, pe mesaje pe online neasumate şi, din păcate, pe complicitatea unor instituţii de presă. În primul rând, nu există niciun om în echipa noastră care să aibă coronavirus. Este o minciună şi este o inconştienţă să minţi pe un astfel de subiect.

Nu există coronavirus în echipa de campanie. Fake news-ul de ieri cu DNA-ul - o minciună absolută. Faptul că în Parcul Tineretului nu există autorizaţie - există autorizaţie definitivă pentru acea construcţie. Fake news absolut. Că voi tăia subvenţia la căldură - nu e adevărat, ba mai mult ei nu plătesc subvenţia în momentul acesta şi de aceea Termoenergetica este în halul care este şi de aceea oamenii nu au apă caldă.

Că voi tăia subvenţia la transportul public - fals. Ei nu plătesc subvenţia acum, de aceea transportul public este în halul în care se află. Că voi tăia subvenţia pentru persoanele cu dizabilităţi - fals.

Niciodată nu am spus aşa ceva, dimpotrivă am spus foarte multe măsuri pe care actuala administraţie nu le-a luat şi pe care noi le vom lua pentru persoanele cu dizabilităţi, începând cu cel mai simplu, accesibilizarea oraşului, că în momentul de faţă mulţi oameni nu pot să folosească transportul public, nu pot să folosească serviciul de taximetrie.

Asta este modul în care primarul în funcţie vrea să conducă mai departe oraşul, minţind, minţind despre contracandidatul său?", a spus Nicuşor Dan, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că Gabriela Firea se foloseşte de aceste "minciuni ca să acopere nerealizările şi eşecurile" mandatului său. Nicuşor Dan a susţinut că sunt oameni care încearcă să afle lucruri despre el. "Activitatea aceasta e chiar ilegală, dar e problema lor. Nu o să găsească nimic despre mine pentru că sunt în spaţiul public de 15 ani", a afirmat candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS.

Nicuşor Dan i-a cerut Primarului general să răspundă cu privire la informaţiile aduse de el în spaţiul public privind cele 50 de persoane care conduc Primăria Capitalei şi care au "singura calitate de a fi naşi, fini, prieteni, parteneri de afaceri, vecini, copii de naşi, copii de fini, copii de prieteni".

"Oamenii ăştia din cauză că nu au competenţă pentru funcţiile pe care le ocupă nu sunt în stare să atragă fonduri europene, nu sunt în stare să rezolve traficul, nu sunt stare să rezolve poluarea, dimpotrivă dau spaţii verzi pentru ca prieteni de-ai lor să construiască pe ele. Asta e problema reală la care primarul în funcţie trebuie să răspundă", a afirmat el.

Dan a afirmat că în ceea ce priveşte dezbaterea unu la unu cu contracandidata sa nu a primit niciun răspuns, ci un "şir de fraze întortocheate". În acest context, el i-a adresat invitaţia Gabrielei Firea de a participa marţi, la o dezbatere la postul B1 Tv, şi miercuri, la Realitatea Tv.

Candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS a arătat că nu participă la dezbaterea organizată de 18 ONG-uri deoarece trebuie să aibă loc o dezbatere între primii doi candidaţi în contextul în care alegerile au loc într-un singur tur.