După derapajul de limbaj grav de vineri, Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt suspendat din funcție de PSD, dă de înțeles că reacția presei a fost exagerată și că el a făcut lucruri bune pentru jurnaliști.

Lucian RomascanuFoto: Facebook / Lucian Romascanu

”Prea multă lume a ridicat piatra... Dacă 10% dintre cei care și-au exprimat blamul ar face ceea ce predică, lumea ar arăta altfel. De ce, totuși, nu arată altfel?”, scrie Romașcanu pe Facebook.

”Ceea ce fac e din convingere, inclusiv legea de mai jos. O public ca minimă dovadă a respectui meu pentru presă. E prima oară când o menționez, nu-mi datorează nimeni, nimic”, spune într-o postare în care pune și un link către un articol din Pagina de Media în care se spune că în Parlament, presa a primit 10 milioane de euro în plus față de varianta Guvernului, iar instituțiile media sunt obligate să nu concedieze jurnaliști.

Romașcanu, a avut o ieșire nervoasă vineri, la începutul conferinței de presă de la PSD, nemulțumit că jurnaliștii nu au venit, ei fiind afară pentru declarații la finalul CEX. ”O să primească o p... în c... toți”, a spus Romașcanu, neștiind că microfoanele erau pornite.

El a fost suspendat apoi din funcție, potrivit lui Marcel Ciolacu.