Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a avut o ieșire nervoasă vineri, la începutul conferinței de presă, nemulțumit că jurnaliștii nu au venit, ei fiind afară pentru declarații la finalul CEX. ”O să primească o p... în c... toți”, a spus Romașcanu, neștiind că microfoanele erau pornite.

Lucian RomascanuFoto: Agerpres

La finalul Comitetului Național Executiv al PSD, purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romașcanu, a mers în sala de presă să susțină o conferință de presă, însă jurnaliștii erau afară pentru declarații de la liderii partidului. Romașcanu s-a înfuriat și a avut o reacție nervoasă la adresa ziariștilor, neștiind că microfoanele sunt pornite.

”E un pic jignitor. Adică ai purtător de cuvânt care vine să-ți dea niște informații. Dacă nu spune nimic, ce faci, nu dai nimic? Ce faci cu publicul tău care vrea informații? Unde e omul nostru de la cameră, frate? Ăsta este sfârșitul unei frumoase prietenii. O să primească o p... în c... toți”, a spus Romașcanu.

O angajată de la Biroul de Presă al PSD a replicat, râzând: ”Nici aia, poate le place”, iar Romașcanu a răspuns: ”S-ar putea, da”.

Ulterior, Romașcanu a postat un mesaj pe Facebook în care susține că își cere scuze "dacă a existat o ieșire nepotrivită".

  • Mesajul integral postat de purtătorul de cuvânt al PSD:
  • "Azi, înaintea conferinței de presă, pe un fond încărcat, se pare că am avut o scăpare de limbaj pe care o regret.
  • În contextul plecărilor din partid am avut o reacție exagerată care, totuși, fiind în SPAȚIU PRIVAT și într-o CONVERSAȚIE PRIVATĂ, n-ar fi trebuit să fie făcută publică. A fost făcută publică și, în consecință, îmi prezint SCUZELE de rigoare.
  • Repet, daca a existat o ieșire nepotrivită, aceasta a fost exclusiv generată de traseiștii acestei perioade.
  • Respect presa, am peste 20 de ani de muncă în această industrie, îi asigur și pe această cale pe jurnaliști de tot respectul meu.
  • Mulțumesc pentru înțelegere!
  • PS înțeleg blamul politic al celor din PNL în special, e campanie. Sunt convins că dumnealor, în spațiu privat, își aleg cu mare grijă cuvintele".

Lucian Romașcanu, senator de Buzău, a fost ministru al Culturii în Guvernul Tudose. El este purtător de cuvânt al PSD din primăvara acestui an.