​Premierul Ludovic Orban i-a răspuns tăios ministrului de Interne, Marcel Vela, care a avut un răspuns scurt, în răspăr, atunci când a venit vorba despre clanurile interlope.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Poliția, Jandarmeria trebuie să intensifice lupta împotriva rețelelor infracționale, împotriva clanurilor interlope, fără menajamente, toleranță zero față de infracționalitate”, a spus premierul la începutul ședinței de guvern.

„Am înțeles, dle prim-ministru, suntem cu ochii pe ei”, i-a răspuns scurt Vela.

Premierul i-a dat replica pe un ton nervos: „​Sunteți cu ochii pe ei, dar dacă numai vă uitați la ei, vă dați seama ... trebuie să fiți cu altceva pe ei”

Orban i-a spus lui Vela că „acolo unde sunt șefi de poliție care nu iau măsurile împotriva acestor rețele infracționale, trebuie schimbați fără niciun fel de menajament”.

Ministrul de Interne i-a răspuns că au fost începute mai multe controale. „Chiar la nivelul municipiului București este trimis corpul de control al ministrului pentru a clarifica unele aspecte care au fost scoase în evidență”.

De altfel, Marcel Vela a postat vineri pe pagina sa de Facebook o fotografie în care transmitea același mesaj: „Suntem cu ochii pe toți cei care încalcă legea”.

„De aici, de la Ministerul Afacerilor Interne, avem grijă să fiți cu toții în siguranță.

P.S. Știu că și voi sunteți cu ochii pe mine și ne susțineți în tot ce facem!”, a mai scris Vela, într-o postare care a atras multe mesaje ironice.

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat miercuri, într-o conferință de presă, despre informațiile potrivit cărora șefii Poliției române au mers în miez de noapte să negocieze înmormântarea interlopului Emi Pian.

Potrivit unor surse judiciare, în noaptea de 8 spre 9 august, în jurul orei 02:30, ofițeri de rang înalt de la Poliția Capitalei ar fi fost acasă la Pian de unde l-au luat pe fratele acestuia, Elvis Pian (clanul Duduienilor), pentru a-l duce la o întâlnire cu șeful Poliției române, Liviu Vasilescu, care l-ar fi „rugat” să scoată mai repede mortul din casă. Întâlnirea ar fi avut loc într-o biserică, potrivit surselor citate.

Ziarul Libertatea afirmă, citând tot surse, că perchezițiile care au avut loc miercuri dimineața în multe locuințe ale Duduienilor „ar fi avut drept scop să recupereze și dovezile unei întâlniri secrete desfășurate între Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei și membrii din clanul Duduienilor”. „Îi au acum la mână și-i pot compromite oricând. O copie a înregistrării secrete a ajuns deja la un avocat al clanului”, afirmă o sursă a ziarului, care precizează însă că un membru al clanului Duduianu a negat informația.

Într-o declarație pentru România TV, fratele lui Emi Pian, Elvis, a recunoscut că a discutat despre înmormântare cu şefi din Poliția Română, dar spune că nu le ține minte numele.

"Când au venit dânşii, domnii poliţişti, şi au venit mai mari, că erau îmbrăcaţi. Am înţeles, am învăţat, ne-au spus de distanţă, măşti. Noi am ajuns la o înţelegere, am respectat legea că ştiam legea. Am promis reprezentanţilor poliţiei, s-au legitimat, dar eu cu durerea mea în suflet nu am reţinut numele. Au vorbit frumos şi noi la fel, şi am spus că mai mult de 40 de persoane nu vor veni la parastas. Ce este la români este şi la ţigani. Am promis în faţa legii, noi anunţăm rudele să nu mai vină, doar 35-40 de persoane, doar rudele de gradul I”, a declarat acesta.

Președintele Iohannis a mai spus miercuri, în conferința de presă, că „prea mulți ani, în timpul guvernărilor PSD, acești interlopi au fost tolerați. Acum nu mai sunt tolerați însă lupta împotriva clanurilor este o luptă de durată”.

„Am discutat de două ori cu ministrul de Interne și cu șeful poliției pe această temă. La MAI există o preocupare reală, se organizează și se iau măsuri, însă nu trebuie din păcate să ne așteptăm să se rezolve peste noapte aceste chestiuni”, a continuat Klaus Iohannis.