Candidatul susținut de PNL și USR la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a spus, marți, că își dorește ca PMP să nu aibă o propunere care să rupă din voturile dreptei, declarația venind în contextul în care PMP ia în considerare o candidatură a lui Traian Băsescu la PMB.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Imperativul acestor zile este să scăpăm Bucureştiul de administraţia PSD şi Firea”, a afirmat Nicușor Dan, potrivit Mediafax.

„Am un mare respect pentru oamenii care votează Partidul Mișcarea Populară în Bucureşti şi sper ca ei să înţeleagă - şi sondajele spun că ei înţeleg - că imperativul acestor zile este să scăpăm Bucureştiul de administraţia PSD şi Firea. Sper ca PMP să nu aibă un candidat care să rupă din voturile dreptei”, a declarat Nicuşor Dan.

El a spus că speră ca votanţii de dreapta care vor să scape de PSD să dea un vot util în această privinţă.

„Este absolut legitim ca ei (PMP - n.r.) să vrea să aibă, în condiţiile în care negocierile nu s-au concretizat în privinţa lor, e absolut legitim ca ei să vrea să aibă liste de consilieri generali şi să intre în Consiliul General şi în consiliile locale ale sectoarelor. În continuare sper că publicul de dreapta care vrea să scape de PSD o să dea votul util astfel încât lucrul acesta chiar să se întâmple”, a adăugat Nicuşor Dan.

Fostul președinte Traian Băsescu spune că și-ar continua proiectele în Parlamentul European, mai degrabă decât ar candida la Primăria Capitalei, însă o decizie finală va fi luată în conducerea PMP. El spune că Mișcarea Populară are în jur de 10 procente în București pe care le-ar fi adus alături de Nicușor Dan și „alianța marxisto-liberală” USR-PLUS-PNL.

Activitatea consilierilor generali și locali ai PMP a cântărit decisiv, atunci când s-a decis ca Partidul Mișcarea Populară să nu fie cooptat în alianța pentru București dintre PNL și USR-PLUS, a explicat la RFI liderul USR București, Claudiu Năsui.