„Ruşinos! Nu sunt capabili să asigure măştile de protecţie promise populaţiei şi găsesc ţapi ispăşitori!”, scrie Gabriela Firea, în replică la declarațiile premierului Orban care a spus că licitația de la Ministerul Sănătății care viza achiziționarea de măști pentru persoanele defavorizate a fost contestată și apoi atacată la Curtea de Apel de către o firmă "abonată a Primăriei Capitalei". Firea spune că firma respectivă este abonată, dar nu la contracte „ci la contestații”.

Gabriela FireaFoto: PMB

„Ruşinos! Nu sunt capabili să asigure măştile de protecţie promise populaţiei şi găsesc ţapi ispăşitori! Premierul insistă să acopere incompetenţa guvernului în mai multe privinţe, dar şi în cea a achiziţiei măştilor de protecţie promise populaţiei, aruncând pisica în curtea altora! Este a doua oară când afirmă la televizor că firma care a contestat licitaţia pentru măşti este 'abonată la contracte cu Primăria Capitalei'. Prima oară am tăcut, crezând că e dezinformat! Dar văd că persistă în eroare! Da, este abonată această firmă la Primăria Capitalei, dar nu la contracte, ci la contestaţii! Şi nouă ne-au blocat nenumărate licitaţii pentru achiziţia unor produse şi/sau servicii extrem de importante pentru bucureşteni", a postat Firea, pe Facebook.

„Am spus de nenumarate ori public despre pericolul contestatarilor de profesie, care vor doar să obțină un profit din acțiunea de contestare! Nu îi interesează licitaţia în sine! Ei nu produc nimic! Ei sunt băieţi şi fete deştepte şi dau 'consultanţă'. Dar nu a interesat pe nimeni! Acum i se întâmplă guvernului! Dacă vrea, premierul poate pune capăt acţiunii acestor firme înfiinţate doar pentru a câştiga bani din şicane! Dacă vrea! Are şi informaţiile şi uneltele necesare! Dar este clar că nu se vrea! Mai bine aruncă vina către altcineva! Dacă premierul insistă cu aceste insinuări murdare la adresa mea şi a colegilor mei de la Primărie, o să-l ajut public să rezolve problema spinoasă, indicându-i public persoana din anturajul său care ar putea contacta direct şi amical acţionarii acestei firme, transmiţându-le că nu este corect şi moral ce fac! Da, da, cineva din primul inel de prieteni ai premierului! Hoţii strigă hoţii!", a mai spus Firea.

Vezi și: