PNL și USR-PLUS au semnat, la finalul unor negocieri care au durat până la 3 dimineața, protocolul pentru alianța dreptei în București. Potrivit surselor HotNews.ro, primăriile vor fi împărțite 3 la 3, viceprimarii sunt si ei de la fiecare formațiune, iar listele de consilieri locali și generali vor fi separate. Liberalii au venit cu o propunere-surpriză pentru primăria sectorului 3. Este vorba de Adrian Moraru, consilierul ministrului Muncii și șefa PNL București, Violeta Alexandru.

Orban si Barna, negocieri pentru localeFoto: Hotnews

15.04:Conducerea PNL a validat, sâmbătă, colaborarea cu USR PLUS şi candidaţii pentru Primăriile sectoarelor Capitalei şi a decis susţinerea lui Nicuşor Dan la Primăria generală.

---------

PMP este scos din jocul dreptei pentru locale. Un anunț oficial va fi făcut de liderii PNL și USR-PLUS, Ludovic Orban și Dan Barna, la ora 17, într-o conferință de presă la care va fi prezent și candidatul comun pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan.

USR-PLUS intră în cursa localelor cu candidați la sectoarele 1, 2 și 4, respectiv Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Simona Spătaru. PNL atacă sectoarele 3, 5 și 6, avându-i drept candidați pe Ciprian Ciucu, la 6, și Cristian Băcanu la 5 și Adrian Moraru la 3.

Viceprimar din partea USR-PLUS la Capitală va fi Vlad Voiculescu.

Conducerile PNL și USR-PLUS se vor întâlni sâmbătă dimineață pentru validarea candidaturilor la alegerile locale.