Nicușor Dan se declară încrezător că partidele de dreapta "vor avea înţelepciunea" să ajungă la o "înţelegere" în ceea ce priveşte candidaturile la alegerile locale în București, aşa cum au procedat şi în cazul său, desemnându-l candidat comun pentru Primăria Capitalei.

Nicușor DanFoto: Captura video

"Am încredere că aceste 4 partide, uitându-se la dorința bucureștenilor de a scăpa de administrația Firea- PSD, așa cum au avut înțelepciunea în martie să găsească un candidat comun pentru Primăria Capitalei, vor avea înțelepciunea să găsească o înțelegere pentru toate subiectele care sunt în alegerile acestea locale, pe toate candidaturile și să mergem împreună, uniți în aceste alegeri. Sunt optimist", a spus Nicuşor Dan, joi, într-o conferinţă de presă.

Întrebat care sunt sectoarele cu cele mai mari șanse de reușită, Nicușor Dan a spus că dacă alianța pentru București se va face, el consideră că are prima șansă la toate sectoarele.

"În primul rând sunt optimist, în al doilea rând știu că s-au făcut pași importanți înainte, în al treilea rând, după cum am spus, există o mare așteptare din partea bucureștenilor de a scăpa de administrația Firea-PSD și dacă această alianță se va face, sunt optimist că se va face, cred că are prima șansă la toate sectoarele", a afirmat Nicușor Dan.

Întrebat despre posibilitatea amânării alegerilor locale, programate pentru 27 septembrie, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19, Nicușor Dan a spus că speră să nu se ajungă în acest scenariu.

"Acesta este un răspuns pe care trebuie să-l dea specialiștii, epidemiologii și noi trebuie să ascultăm de ei, însă sper să nu ajungem în aceste scenariu pentru că, așa cum am spus, alegerile locale sunt importante tocmai pentru că avem o Primărie a Capitalei în faliment și trebuie să schimbăm administrația pentru a scoate Primăria din faliment, pentru a da un răspuns la așteptările oamenilor: apă caldă, trafic, poluare, pentru a pregăti banii europeni, care sunt disponibili pentru România. Pentru toate acestea este nevoie de o altă administrație, cea de acum și-a dovedit competențele", a mai spus Nicușor Dan.

PNL și USR-PLUS au convenit miercuri seară pentru candidați comuni la sectoare, colaborarea cu PMP rămânând până în acest moment în aer. Discuțiile continuă și joi.

Liderul PMP, Eugen Tomac, susține că partidul său nu a fost invitat în alianța dreptei pentru București pentru că USR se opune.