Primarul General, Gabriela Firea, susţine că situaţia reclamată de PNL Bucureşti cu privire la consilierii municipali este generată chiar de liberali şi că plângerea penală anunţată de Violeta Alexandru este "ridicolă".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Actualul ministru al Muncii este deosebit de preocupat de activitatea Consiliului General şi anunţă că ne dă în judecată, deşi situaţia pe care o reclamă este generată chiar de către membrii partidului său! În loc să se ocupe de majorarea alocaţiilor pentru copii şi de pensii, doamna Violeta Alexandru face doar ce ştie mai bine: plângeri penale ridicole! O sfătuiesc pe doamna Violeta Alexandru să lămurească situaţia membrilor PNL care doresc să intre în CGMB şi abia apoi să facă declaraţii publice şi plângeri penale neîntemeiate!", spune Firea într-un comunicat transmis, sâmbătă, Agerpres de către Primăria Capitalei.

În comunicat se arată că alegerea consilierilor generali în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti se face cu respectarea strictă a legislaţiei în vigoare. Potrivit sursei citate, după vacantarea locului de consilier general al lui Ciprian Ciucu, PNL a solicitat validarea celui de-al treilea supleant înscris pe listă şi nu al doilea pe motiv că acesta din urmă nu şi-a plătit cotizația de membru al Organizației PNL sector 2, deşi acesta era membru al Organizaţiei PNL sector 4.

Primăria Capitalei mai susține că a cerut PNL lămuriri despre această situaţie, dar că până acum situaţia nu a fost clarificată.

"Subliniem faptul că, dacă legea prevede că se supune validării mandatul următorului supleant (dacă partidul confirmă în scris apartenenţa acestuia), nu este prevăzută şi situaţia de a proceda la validarea următorului supleant până la soluţionarea/lămurirea aspectelor anterioare. Mai mult, PNL s-a adresat instanţei de judecată, pe calea ordonanţei preşedinţiale, instanţa respingând acţiunea ca neîntemeiată. Hotărârea poate fi atacată cu recurs", se arată în comunicatul Primăriei Capitalei.

PNL București a depus o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva Gabrielei Firea, a unui consilier general şi a doi funcţionari din conducerea Primăriei Capitalei, pe motiv că au refuzat să pună pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului General proiectele prin care urmau să fie schimbaţi trei consilieri aleşi pe listele PNL, dar care nu mai sunt membri ai partidului. Anunțul a fost făcut sâmbătă, într-o conferință de presă, de către liderul PNL București, Violeta Alexandru.