Alianța USR-PLUS lansează un atac dur la adresa lui Ludovic Orban și a PNL, acuzând că la Constanța liberalii "prezintă sondaje măsluite în speranța de a-și păcăli candidatul, partidul și alegătorii". Reprezentanții USR-PLUS spun că PNL nu a învățat cât ar fi fost nevoie din lecția alegerilor locale din 2016 și procedează la fel ca atunci, când l-a prezentat pe Cătălin Predoiu, candidat la Primăria Capitalei, la 23-26%, el obținând apoi la alegeri 11%.

HotNews.roFoto: Hotnews

Constanța este unul dintre orașele mari unde PNL și USR nu s-au înțeles să aibă un candidat comun la locale, liberalii mergând cu senatorul Vergil Chițac, iar USR, cu deputatul Stelian Ion.

Reprezentanții USR-PLUS îl acuză pe Orban pentru această situație și spun că alegerile locale din 27 septembrie au o miză uriașă: după zeci de ani de „pesedism“, dreapta poate câștiga alegerile și "poate salva localitățile de această molimă numită PSD". Ei susțin că Orban a prezentat sondaje măsluite privindu-i pe cei doi candidați ai USR și PNL de la Constanța.

"Prezent la Constanța într-o scurtă vizită de campanie, premierul Ludovic Orban a dovedit că PNL nu a învățat cât ar fi fost nevoie din lecția alegerilor locale din 2016. La fel ca atunci, PNL prezintă sondaje măsluite în speranța de a-și păcăli candidatul, partidul și alegătorii. Domnul Orban a făcut publice niște informații eronate care îl prezintă pe candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Constanța cu un procentaj fals de 30-35%, iar pe candidatul USR PLUS, Stelian Ion, cu doar 12-14%.

Alianța USR PLUS amintește că în 2016 PNL a procedat exact la fel în București: l-a prezentat pe Cătălin Predoiu la 23-26% pentru a crea impresia unui candidat puternic. Care a fost realitatea și ce a urmat știm cu toții: candidatul PNL a obținut doar 11%, Primăria a ajuns în mâinile Gabrielei Firea, iar alegerile parlamentare au aruncat România în brațele lui Dragnea", afirmă USR-PLUS.

Reprezentanții partidelor lui Barna și Cioloș mai susțin că o alianță de dreapta PNL-USR-PLUS în Constanța reprezentată de Stelian Ion ar obține un scor de 33%, scor egal cu cel pe care l-ar obține varianta reprezentată de Vergil Chițac, cu diferența esențială că există un potențial de creștere mai mare în favoarea candidatului USR-PLUS. Ca atare, soluția rațională pentru înlăturarea PSD la Constanța ar fi susținerea unui tandem, a candidaturii unice a USR-PLUS la Primăria Constanța și a candidaturii PNL la președinția Consiliului Județean Constanța, spun ei.

"Încăpățânarea și aroganța celor care se supraestimează ne pot costa la Constanța la fel de mult cum ne-au costat în 2016. Un candidat puternic nu are nevoie de tertipuri și sondaje măsluite, nici de proptele și laude exagerate din partea premierului. Înțelegem strategia de a-și supraestima candidatul, dar Constanța ar trebui tratată cu mai mult respect. Dacă în 2016 PNL Constanța și candidatul Vergil Chițac nu se sabotau reciproc, dacă alegeau să facă o alianță, PSD nu ar fi câștigat atunci nici municipiul, nici județul.

Alianța US- PLUS consideră că impunerea de la București a aceleiași variante pierzătoare din 2016, a variantei pe care însăși conducerea PNL o prezenta odinioară lipsită de spirit de echipă, arată clar câtă importanță acordă PNL Constanței.

Pe ideea „decât să susținem un USR-ist la Constanța, mai bine să mai dăm o șansă PSD“ nu se poate construi un parteneriat serios. Alianța USR PLUS este determinată să smulgă Constanța din ghearele mafiei PSD chiar și în lipsa unei alianțe cu PNL. Alianța USR PLUS are o echipă tânără, puternică, credibilă și un plan pentru a scăpa de PSD pentru cel puțin 20 de ani la Constanța", adaugă reprezentanții USR-PLUS.

Ludovic Orban a fost întrebat joi, într-o conferinţă de presă la Constanța, cum crede că va câştiga Dreapta alegerile la Primăria Constanţa, în condițiile în care PNL nu se înţelege cu USR asupra unui candidat comun, respectiv deputatul USR Stelian Ion.

“Noi am ales un candidat în persoana domnului Vergil Chiţac, nu l-am ales întâmplător, l-am ales pentru că este un om care se bucură de încredere, un om care are o carieră în spate, un adversar clar al PSD şi al modului în care şi-a bătut joc PSD-ul de judeţul Constanţa şi de municipiul Constanţa. Din toate cercetările sociologice pe care le-am făcut ne-au arătat că Vergil Chiţac are prima şansă să câştige Primăria. Acum ce să fac, să aleg pe altcineva care are 12-14 la sută când am un candidat care are scor între 30-35 la sută cu şansa de a câştiga Primăria? Normal că ne alegem omul în care avem încredere”, a spus Ludovic Orban.