Dacă România nu arată că poate controla sanitar această pandemie, vecinii ne vor izola, cu consecințe economice grave pentru economie, avertizează liderul PLUS, Dacian Cioloș. El cere PSD și PNL să nu se joace cu pandemia și să realizeze ca suntem în fața unui val doi care riscă să fie mai mare și periculos decât primul, iar "dacă nu o vor face, vor fi responsabili direct de fiecare îmbolnăvire și de fiecare deces".

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un mesaj postat miercuri pe Facebook, Cioloș spune că nu este momentul pentru glume și conspirații, iar Cheloo de la Paraziții, Viorel Cataramă și parlamentarii PSD care fac scandal prin șaormerii nu sunt exemple demne de urmat și nu pot da lecții despre reguli sanitare.

El afirmă că în acest moment orice greșeală poate aduce mai mulți infectați și mai multe decese, subliniind că "mulți dintre inconștienții pe care lumea îi ascultă sau îi citește sunt niște oameni iresponsabili care se joacă cu soarta concetățenilor lor".

  • "Guvernul are datoria de a se mobiliza și de a termina cu amatorismele, să scrie legi corecte și să găsească sprijin parlamentar. Și asta chiar dacă are un număr mare de politicieni ostili, pentru că asta înseamnă să guvernezi, nu să împarți posturi la prieteni.
  • Fac un apel către cei responsabili să se trezească în ultimul ceas și să se pună la aceeași masă - miniștri, parlamentari, specialiști epidemiologi și comunicatori - pentru a găsi rapid soluțiile sanitare și legislative prin care pandemia poate fi stăpânită.
  • Creșterea numărului de cazuri zilnice este un indicator extrem de grav care ne arată că legile incoerente scrise în ultimii 30 de ani și relaxarea prea bruscă a regulilor pun în real pericol populația României.
  • Mă îngrijorează și faptul că, dacă țara noastră nu arată că poate controla sanitar această pandemie, vecinii ne vor izola, cu consecințe economice grave pentru economia noastră și pentru bunăstarea cetățenilor", scrie fostul premier.

El are un mesaj și pentru PSD și PNL: "Să nu se joace cu pandemia! Să realizeze ca suntem în fața unui val doi care riscă să fi mai mare și periculos decât primul. Dacă nu o vor face, vor fi responsabili direct de fiecare îmbolnăvire. Și de fiecare deces".

Alte 555 de noi cazuri de infectare cu coronavirus - cel mai mare număr anunțat în România de la debutul pandemiei - au fost raportate în ultimele 24 de ore, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 30.175, potrivit datelor publicate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi, alți 18 români au murit din cauza COVID-19, bilanțul deceselor ajungând la 1.817. Recordul de infectări zilnice fusese în 11 aprilie, când au fost raportate 523 de cazuri noi într-o zi. În ultimele 24 de ore, au fost făcute 13.147 de teste.