Deputatul PSD Adrian Solomon, care alături de colegul său parlamentar Irinel Stativă a intrat în conflict cu poliţiştii chemaţi de angajații unui fast-food pentru că cei doi au refuzat să poarte mască, susține că "totul este un abuz al unor polițiști mult prea puțin școliți".

Adrian SolomonFoto: Captura video

"Nu am fost amnedați aseara. Am fost doar legitimați. Totul e un abuz", a transmis sec Solomon pentru HotNews.ro.

Deputatul nu a răspuns la telefon, dialogul având loc prin mesaje.

Întrebat de ce este un abuz, replica a fost: "Am fost legitimați și atât". Întrebat din nou despre amendă, el a răspuns: "Asta știu de la TV".

Chestionat despre conflictul cu polițiștii și jignirile pe care le-ar fi adus acestora, Solomon a răspuns: "Să demonstreze în instanță. E ușor în comunicate(...) N-am nimic de zis. Când voi primi PV (nota redacției: procesul verbal) prin poștă, probabil voi contesta. Ăsta e un exemplu de abuz al unor polițiști mult prea putin școliți".

Inițial, în conversație, deputatul PSD a precizat că nu a fost amendat, ci doar legitimat. La întrebarea reporterului "pentru ce vi s-a făcut atunci proces verbal?", replica a fost: "Exact. Nu am fost amendați pe loc".

Deputatul PSD Adrian Solomon este președintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaților și se află la al doilea mandat de deputat.

Colegul său de partid Irinel Stativă nu a putut fi contactat.

Adrian Solomon şi Irinel Stativă au fost amendați de polițiști cu 2.600 de lei, după ce au refuzat să poarte mască într-un fast-food din sectorul 3 și au făcut scandal, au declarat surse din Poliție pentru News.ro. Poliția a fost chemată de patronul localului, iar cei doi au continuat scandalul și după sosirea poliției.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Capitalei, în această dimineață, o patrulă a Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi a fost solicitată de agenții de paza ai unui fast-food din sectorul 3 să intervină întrucât în interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecție, fiind recalcitrant.

Polițiștii au mers la fața locului, iar bărbatul a continuat scandalul, înjurându-i pe polițiști. Alături de el se mai afla un bărbat care, la rândul său, a avut un comportament similar, conform Poliției Capitalei.

Cei doi bărbați au fost amendați cu 2.600 de lei pentru "provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice și pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public".

Surse din Poliție au declarat pentru News.ro că este vorba despre deputații PSD de Vaslui Adrian Solomon şi Irinel Stativă. Deputatul Adrian Solomon este președintele Comisiei de muncă din Camera Deputaților. Solomon a fost amendat cu 1.600 de lei, iar Stativă cu 1.000 de lei. Cei doi le-ar fi spus poliţiştilor inclusiv că ei le plătesc salariile şi că nu sunt demni de haina pe care o poartă.