Pro România îl vrea pe Victor Ponta candidat la Primăria Capitalei, împotriva Gabrielei Firea și a lui Nicușor Dan, a declarat joi la Digi 24 senatorul Adrian Țuțuianu, lider al Pro România. El spune că negocierile cu PSD pentru susținerea unui candidat unic la București au eșuat și că Pro România discută cu ”personalități importante” care să își asume candidatura la București.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Majoritatea din partid credem că intrarea lui Victor Ponta va fi benefică pentru partid, dacă nu găsim o personalitate foarte cunoscută care să aducă un scor cu două cifre. Ținta la locale în București e de 15%. Victor Ponta a spus că dacă va fi nevoie și nu găsim o soluție, își va asuma o candidatură”, a declarat Adrian Țuțuianu.

El spune că Pro România are discuții cu ”personalități importante” care să își asume candidatura la București, însă dacă Victor Ponta ar accepta să intre în cursă, acest lucru ar "crea un avantaj extraordinar”, pentru că ar atrage atenția publicului asupra confruntării Ponta-Firea.

Senatorul a mai spus că negocierile cu PSD pentru susținerea unui candidat unic la București au eșuat.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, se declara convins, miercuri, că social-democraţii vor avea, în perspectiva alegerilor locale, o alianţă de stânga, "cu accente liberale", pentru Primăria Capitalei și pentru toate primăriile de sector.

"Am avut discuţii şi ieri cu Victor Ponta, am avut discuţii şi cu domnul Călin Popescu-Tăriceanu, tot ieri, de obicei discutăm în fiecare zi şi o să avem şi astăzi. Eu sunt ferm convins că vom avea o alianţă de stânga cu accente liberale pe tot cuprinsul municipiului Bucureşti, cu alte cuvinte pentru toate sectoarele şi pentru Primăria Generală", a spus Ciolacu.

El a adăugat că o astfel de alianţă va susţine candidaţi unici la sectoare, iar la Primăria Capitalei - pe Gabriela Firea.