Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, se declară convins că social-democraţii vor avea, în perspectiva alegerilor locale, o alianţă de stânga, "cu accente liberale", pentru Primăria Capitalei și pentru toate primăriile de sector.

Gabriela FireaFoto: PMB

"Am avut discuţii şi ieri cu Victor Ponta, am avut discuţii şi cu domnul Călin Popescu-Tăriceanu, tot ieri, de obicei discutăm în fiecare zi şi o să avem şi astăzi. Eu sunt ferm convins că vom avea o alianţă de stânga cu accente liberale pe tot cuprinsul municipiului Bucureşti, cu alte cuvinte pentru toate sectoarele şi pentru Primăria Generală", a spus Ciolacu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

El a adăugat că o astfel de alianţă va susţine candidaţi unici la sectoare, iar la Primăria Capitalei - pe Gabriela Firea.

Întrebat ce părere are de faptul că Robert Negoiţă l-a criticat dur pe Niculae Bădălău, dar şi majoritatea parlamentară care l-a votat pe acesta pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi, Ciolacu a precizat: "În '89, cel mai important drept pe care ni l-am câştigat este acela de a ne exprima liber. Acest lucru îl putem face în ceea ce priveşte spaţiul public, cât şi intern, în cadrul unui partid. Eu aş prefera astfel de ieşiri să le avem în interiorul partidului, dar este opinia domnului Robert Negoiţă şi nu este la prima abatere, din câte ştiu".

Ciolacu a dat asigurări că Negoiţă nu va fi sancţionat pentru această luare de poziţie.