Fostul premier Viorica Dăncilă a reacționat miercuri seară, într-o postare pe Facebook, la declarațiile făcute de Liviu Dragnea, în interviul dat din închisoare, potrivit cărora ea fost cea care a deschis discuţia despre emiterea unei ordonanţe pe amnistie.

Viorica Dancila si Liviu DragneaFoto: Agerpres/AP

„Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanță de urgență pe justiție! Și nu am avut niciodată vreo inițiativă pro-amnistie și pro-grațiere!”, a scris Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

„Sunt sigură că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează. N-am vrut să fac ceva ce știam sigur că e rău pentru țară”, mai spune ea.

Dăncilă îl acuză apoi pe Dragnea că a făcut presiuni, luni de zile, pe tema amnistiei și grațierii, pe vremea când ea conducea Guvernul.

„Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins”, susține Dăncilă.

Ea mai spune că „domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri și-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra”.

„Probabil că domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ținut să onorez funcția și să-mi fac datoria față de români”, a conchis Dăncilă.

Reacția vine după ce Liviu Dragnea a susținut, în interviul acordat din Penitenciarul Rahova fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, că Viorica Dăncilă a fost cea care a deschis discuţia despre emiterea unei ordonanţe privind amnistia, el insistând că nu i-a cerut niciodată aşa ceva, că nu a pus o astfel de condiţie şi că nu mai vrea să discute pe această temă.