Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că ”DNA-ul va avea foarte mult de lucru în urma achiziţiilor directe făcute de guvernul PNL”. El a făcut această afirmație în contextul în care a fost întrebat, la B1TV, despre dosarul DNA care vizează PSD. ”Ce îmi cereţi dumneavoastră mie, să mă duc să îmi dau foc în faţa DNA-ului?".

Ciolacu, în ParlamentFoto: AGERPRES

Întrebat duminică seară cum comentează informaţiile conform cărora mai mulţi lideri social-democraţi vor fi vizați de dosare deschise de DNA, Marcel Ciolacu a promis că PSD nu va promova măsuri precum amnistie sau graţierea.

”Întotdeauna când au tăbărât pe PSD înainte de alegeri am văzut că PSD-ul a câştigat alegerile. Ce pot să vă spun cu certitudine că nu o să facem nicio modificare şi nu o să dăm nicio amnistie sau graţiere”, a susținut Ciolacu, citat de News.ro.

În contextul în care a fost întrebat despre dosarul DNA care vizează PSD, Ciolacu a răspuns: ”Ce îmi cereţi dumneavoastră mie, să mă duc să îmi dau foc în faţa DNA-ului? Eu cred că DNA-ul va avea foarte mult de lucru în urma achiziţiilor directe făcute de Guvernul PNL. Nu o să comentez niciodată o decizie a unei instanţe".

Șeful DNA, Crin Bologa, a afirmat într-un interviu pentru spotmedia.ro că DNA face cercetări cu privire la subvențiile date de stat partidelor politice și la modul de cheltuire a acestor subvenții. "Să vedem dacă banii au fost cheltuiți în conformitate cu prevederile legale și nu în interesul unor persoane individuale".

Surse PSD citate de Europa Liberă susțineau că documentele cerute au fost pentru perioada 2017-2019, epoca în care Liviu Dragnea a condus PSD. Documentele solicitate de DNA au fost trimise săptămâna trecută către procurori. Din informațiile obținute de Europa Liberă, controlul procurorilor DNA asupra finanțelor PSD a început în martie, când o solicitare a fost făcută către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Documente despre campania pentru europarlamentare au fost solicitate și PNL, potrivit aceleiași surse.

CITEȘTE ȘI:Ciolacu îi trimite pe jurnaliști să facă cerere la DNA dacă vor să afle detalii despre ancheta vizând PSD