Liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a trimis luni pe jurnaliști să facă cerere la DNA, în baza Legii 544, dacă vor să afle detalii despre ancheta vizând campania electorală a PSD. După ce săptămâna trecută susținea că nu poate spune nimic despre cercetările procurorilor până nu se consultă cu avocații, luni Ciolacu le-a transmis jurnaliștilor că "șeful DNA este cel mai potrivit să dea informații pe această temă".

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Întrebat din nou luni de către jurnaliști ce documente a cerut DNA de la PSD și ce perioadă este vizată, Ciolacu a răspuns: "Mai multe documente scrise. Chiar am discutat acest subiect cât se poate de deschis, sunt bani publici, sunt verificați, nu văd unde vrem să ducem discuția. (...) Șeful DNA este cel mai potrivit să vă răspundă. Faceti adrese la DNA pe Legea 544".

Șeful DNA, Crin Bologa, a afirmat într-un interviu pentru spotmedia.ro că DNA face cercetări cu privire la subvențiile date de stat partidelor politice și la modul de cheltuire a acestor subvenții. "Să vedem dacă banii au fost cheltuiți în conformitate cu prevederile legale și nu în interesul unor persoane individuale".

Surse PSD citate de Europa Liberă susțineau că documentele cerute au fost pentru perioada 2017-2019, epoca în care Liviu Dragnea a condus PSD. Documentele solicitate de DNA au fost trimise săptămâna trecută către procurori. Din informațiile obținute de Europa Liberă, controlul procurorilor DNA asupra finanțelor PSD a început în martie, când o solicitare a fost făcută către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Documente despre campania pentru europarlamentare au fost solicitate și PNL, potrivit aceleiași surse.