Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un nou atac la adresa Guvernului, duminică seară, susținând că "a impus prin forță" prelungirea stării de alertă, prin ocolirea Parlamentului, și că există "o lipsă de credibilitate clară în deciziile luate de Executiv. "Lumea poartă mască, dar poată de dragul de o purta, nu poartă masca convinşi că trebuie să se protejeze”, a susținut Ciolacu la B1 TV.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Părerea mea că calea aleasă de PNL, aceea de a nu veni să fie votată starea de alertă în Parlament este cea mai proastă. Într-un fel, au impus prin forţă această stare de alertă, fără o dezbatere parlamentară şi nu numai chiar o dezbatere publică”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

El a acuzat Guvernul că a pus ”un glob de sticlă” în jurul informaţiilor privind îmbolnăvirile cu coronavirus și a susținut din nou că raportarea cazurilor se face în funcţie de interesele Guvernului.

”Este clar că se joacă cu cifrele. Vreau să-i spun domnului Orban foarte clar: poate noi, politicienii, mai minţim, dar cifrele niciodată nu mint. Au găsit calea cea mai proastă de a impune o stare de alertă. Categoric, mâine o să depun conflict constituţional, deoarece restrângerea de drepturi cetăţeneşti, se specifică foarte clar în Constituţie , se face numai şi numai prin lege”, a mai spus liderul PSD.

El a acuzat și o ”lipsă de credibilitate clară” în ceea ce priveşte deciziile luate Guvern. ”Lumea poartă mască, dar poartă de dragul de o purta, nu poată masca convinşi că trebuie să se protejeze”.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a susținut, duminică, într-o conferință de presă, că PSD a sesizat Curtea Constituțională privind un conflict de natură constituțională între Guvern și Parlament, după ce Executivul a adoptat Hotărârea pentru prelungirea stării de alertă în România fără a merge în Legislativ să ceară încuviințarea. "Din știința mea, a fost deja sesizată Curtea (...) pe un posibil conflict (n.r. - între Guvern și Parlament privind prelungirea stării de alertă) și așteptăm data la care se va pronunța", a declarat duminică, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

Întrebat ce va face PSD dacă CCR va stabili că Parlamentul nu poate să încuviințeze o Hotărâre de Guvern, Romașcanu a răspuns: “Suntem pe teritoriul speculațiilor. O asemenea decizie trebuie cumulată cu legea care spune că restrângerea drepturilor fundamentale nu se poate face decât prin lege adoptată în Parlament. În acest moment, dacă Parlamentul nu va putea încuviința o Hotărâre de Guvern, va trebui cu certitudine ca starea de alertă să fie dată, chiar și prelungirea stării de alertă să fie, date prin legi adoptate în Parlament”.