Candidatul dreptei la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că luni va depune o plângere penală la Parchet împotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea, dar şi a şefului companiei de salubrizare din acest sector şi a şefului Poliţiei locale, după ce a fost bruiat de mașinile de gunoi în conferința de presă de joi.

Nicusor Dan, sectorul 5Foto: Captura video

"O să fie mâine la Parchet o plângere penală împotriva primarului Sectorului 5, a şefului companiei de salubritate de la sectorul 5 şi a şefului Poliţiei locale de la sectorul 5", a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

Referindu-se la alegerile locale, Nicuşor Dan s-a declarat optimist că bucureştenii "vor şti cum să scape" de "administraţia Firea-PSD".

"Din păcate pentru bucureşteni, sunt patru ani pierduţi din viaţa lor, patru ani în care traficul este şi mai rău, patru ani în care poluarea a devenit şi mai rea (...). Nicio îmbunătăţire a problemelor structurale pe care Bucureştiul le are, dimpotrivă RADET-ul în faliment şi STB-ul nu este departe. (...) Am venit acum patru ani, ne-am dus în Consiliul General, în primul rând am dorit să colaborăm, voiam să colaborăm. Din păcate, ne-am trezit cu o putere Firea-PSD care nu numai că nu voia să colaboreze cu noi. Deciziile în Consiliu erau stabilite dinainte şi niciun argument nu conta şi consilierii duceau o muncă până în instanţă pentru a obţine hârtii din Primărie pe care primarul dispusese să nu li se dea. Am găsit o administraţie locală care nu s-a înţeles nici cu propriul Guvern, nici cu propriul Parlament şi a căutat pretexte în toate aceste interacţiuni pentru a justifica incompetenţa şi nerealizările. (...) Avem practic un primar care patru ani de zile nu a locuit în acest oraş", a susţinut duminică Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

Prezent la conferinţă, Vlad Voiculescu, preşedintele PLUS Bucureşti, a spus că "dezastrul din Capitală nu ţine doar de primari, fie că este vorba despre primarul general sau primarii de sector, ci şi de consilii''.

"Dezastrul din Bucureşti nu ţine doar de primari, fie că este vorba despre primarul general sau primarii de sector, ci ţine şi de consilii pentru că acestea, printre altele, aprobă felul în care primarul vrea să cheltuiască banii publici. (...) Asta este treaba noastră să dezmembrăm acest feudalism târziu care este în politica românească, pe drumul acesta am plecat acum patru ani de zile şi sunt aici ca să vă spun că nu o să ne abatem de la acest drum şi nu o să ne pierdem pe acest drum. Lucrurile sunt aşezate deja. Nicuşor Dan este candidatul susţinut de majoritatea partidelor de opoziţie şi cred că este absolut necesar să recâştigăm Bucureştiul în momentul acesta", a arătat Voiculescu.

Nicușor Dan a fost din nou bruiat joi la conferința de presă susținută la intersecţia dintre strada Progresului cu strada Doctor Constantin Istrati. De data aceasta, de angajații Primăriei Sectorului 5, de pe mașinile de salubrizare, care au claxonat fără oprire, astfel încât candidatul PNL-USR la Primăria Capitalei să nu se poată auzi. În intersecție era și un polițist local al Primăriei Sector 5, care nu a intervenit, deși liniștea publică a fost perturbată. Primăria Sectorului 5 este condusă de Daniel Florea (PSD).