Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri seară la Antena 3 că, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, nu are la această dată nicio discuţie instituţională pe tema prelungirii stării de alertă, potrivit Agerpres.

Marcel CiolacuFoto: Hotnews

"În acest moment, eu nu am nicio discuţie instituţională în ceea ce priveşte prelungirea stării de alertă. Ne-am transmis mesajele şi ce ne dorim noi prin acel HG prin intermediul dumneavoastră, al televiziunii. Cu toţii aşteptăm să intrăm în normalitatea promisă în campanie de preşedintele Iohannis", a spus Ciolacu la Antena 3.

”Guvernul raportează intenționat cifre mai mari ale îmbolnăvirilor”

"Nu că am suspiciuni, am certitudini (cu privire la raportările zilnice de cazuri şi de teste - n.r.). În momentul în care noi am anunţat că ne gândim dacă votăm sau nu încuviinţarea prelungirii stării de alertă, mai exact juridic, deodată la televiziuni a explodat numărul de îmbolnăviri. Cum am ieşit cu documente că la ANRP s-au făcut plăţi în avans cu luni de zile (...), în acel moment a început să crească numărul de cazuri", a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu este de părere că prelungirea stării de alertă este folosită ca formă de manipulare a populaţiei.

"Eu, în virtutea funcţiei vremelnice de preşedinte al Camerei, am dreptul la orice informaţie. Cum scrie la lege, sunt îndreptăţit de a avea orice informaţie. Eu nu am primit oficial de la nicio instituţie a statului român nicio informaţie, care este stadiul şi ce se întâmplă cu adevărat. Aceste informaţii există, le are preşedintele României. Dacă au avut astfel de informaţii, că este de fapt o mascaradă, şi continuă, sunt convins că, indiferent de ce poziţie ai avut, vremelnic, în stat, vei răspunde pentru aceste lucruri. În acest moment, această prelungire a stării de alertă este folosită în această direcţie, de manipulare a românilor şi de a-şi da toată lumea cu părerea", a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a mai precizat că, în opinia sa, starea de alertă nu ar trebui prelungită cu mai mult de 15 zile.