Pro România propune ca ”fiecare cetățean afectat de coronacriză să beneficieze de sprijin pentru trai decent”, prin asigurarea, de către stat, a unui venit minim vital lunar. Astfel, ajutorul urmează să fie calculat ca diferență dintre suma de 1.500 de lei și venitul net lunar al persoanei, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Victor Ponta, la ParlamentFoto: Hotnews

De asemenea, Pro România propune majorarea cuantumului aferent venitului minim vital pentru familiile monoparentale cu suma de 500 de lei. Pentru familiile cu trei persoane majore care locuiesc în aceeași gospodărie se acordă un ajutor de maximum 3.000 de lei, respectiv 4.000 de lei pentru cele cu mai mult de trei membri peste 18 ani.

Partidul lui Ponta susține că măsura trebuie să fie valabilă atât pe perioada stării de alertă, cât și pe o durată de un an după finalizarea acesteia.

”PRO România susține că, fără reglementarea venitului minim vital, românii vor fi puși în situația de a nu-și permite alimentele sau medicamentele necesare. Asta cu atât mai mult cu cât guvernul Orban refuză să aplice legea care majorează pensiile, iar numărul celor care au rămas fără un loc de muncă trece de un milion”, arată comunicatul Pro România.

Pro România amintește cazul Spaniei, care a implementat o măsură similară, iar fiecare persoană care câștigă mai puțin de 200 de euro primește, de la stat, o diferență de 456 de euro.