Și PSD a reacționat față de Legea pensiilor speciale propusă de PNL susținând că singura soluție viabilă este impozitarea acestora.

Alfred SimonisFoto: cdep.ro

”Știți foarte bine că avem câteva decizii ale CCR prin care se stabilește foarte clar că pensiile speciale nu pot fi eliminate. Singura soluție este impozitarea acestora.”, a declarat Alfred Simonis, liderul deputaților PSD.

Simonis vorbeste de o impozitare drastică, cu peste 90%, prin Ordonanță de Urgență.

”De aceea, fac din nou apel la toate grupurile parlamentare să ne punem din nou la masă, să discutăm despre o impozitare drastică, cu peste 90 la sută, a acestor pensii speciale pentru a rezolva problema. Pentru că altfel cu inițiative neconstituționale nu facem decât să dăm senzația oamenilor că ne luptăm cu aceste pensii speciale și de fapt să nu rezolvăm niciodată problema”, a declarat Simonis la tv.

„Fac apel la cei de la PNL și la Ludovic Orban: Guvernul are un instrument foarte clar prin care poate elimina de îndată pensiile speciale, le poate impozita, cu procentul cu care consideră oportun, și acest mecanism nu conferă posibilitatea niciunui grup parlamentar de a ataca la CCR, și anume ordonanța de urgență. Dacă cei de la PNL, care au promis în campania electorală că în termen de 30 de zile de când preiau guvernarea doresc acest lucru, pot în seara aceasta, mâine dimineață să emită ordonanța de urgență cu impozitarea peste 90 la sută a tutoror pensiilor speciale”, a mai adăugat liderul PSD.

Liderul de grup al PNL Florin Roman (PNL) a anunțat, luni că a depus un proiect privind pensiile speciale ale parlamentarilor în acord cu observațiile Curții Constituționale. Mai exact, liberalii propun abrogarea unui articol din statutul deputaților și al senatorilor ale cărui prevederi se referă la pensiile speciale. Tema pensiilor speciale este una exploatată la maxim de toate partidele politice. În prezent toate partidele politice au anunțat că au depus proiecte de lege în acest sens. De asemenea, nu mai devreme de începutul anului 2020 într-un concurs de imagine, Parlamentul a adoptat un proiect de lege controversat care elimină pensiile speciale pentru mai multe categorii profesionale însă legea a fost declarată neconstituțională de către CCR.