Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că starea de leşin din conferinţa de presă de zilele trecute a fost cauzată de oboseală, de stres, dar şi "de lupta politică din ultimele zile" şi de "supărarea" cauzată inclusiv de declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu, momentul când i se face răuFoto: Captura video

"Au fost şi anumiţi factori externi, cum sunt stresul şi oboseala, supărare, un pic de lipsă de aer unde s-a ţinut conferinţa de presă şi o cădere de tensiune. (...) Nu a fost un accident vascular, nu a fost ceva pe bază să am diabet. Dimpotrivă. Este un singur medicament care trebuie să mi-l administrez zilnic, deci nu... O singură pastilă, fără probleme. (...) Şi o predispoziţie din partea mea, tensiunea să-mi scadă când stau în picioare. (...) Eu nu mi-am văzut familia din ziua... cu o zi înainte de a vota Guvernul Orban. (...) A fost o perioadă complicată. Cred că de asta s-au şi strâns foarte multe, a fost şi o luptă politică un pic crescută în ultimele săptămâni şi cu nişte acuze foarte grave. (...) Da, inclusiv acuzele preşedintelui", a susținut Marcel Ciolacu, miercuri seară, la Antena 3, potrivit Agerpres

El a mai susținut că acuzațiile președintelui la adresa sa i-au afectat şi familia.

"Normal că m-au afectat şi pe mine, dar mi-au afectat foarte mult familia. Şi eu consider, în continuare - nişte acuze nedrepte şi chiar o depăşire a liniei roşii în ceea ce priveşte anumite declaraţii politice. Au ieşit din această matcă de declaraţii politice", a subliniat preşedintele interimar al PSD.

Marcel Ciolacu a mai spus că este "funcţional 100%" şi că de joi o să meargă la serviciu.

Liderului PSD, Marcel Ciolacu, i s-a făcut rău duminică în timpul conferinței de presă în care prezenta programul partidului pentru ieșirea din criză. La câteva minute de la începerea conferinței de presă, liderul PSD a început să vorbească foarte rar, a început să tremure și a fost pe punctul de a-și pierde echilibrul. În acel moment a intervenit un coleg, iar conferința de presă s-a întrerupt.

Inițial a fost chemată ambulanța, însă apelul pentru solicitarea ajutorului medical a fost anulat, având în vedere că liderul PSD şi-a revenit. La aproape un sfert de oră după acest moment, Marcel Ciolacu a iesit din sediul partidului și a plecat cu mașina spre spital.