​Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că se impune o schimbare a mecanismului de alegere a membrilor Curţii Constituţionale, precum şi stabilirea unor limite ale atribuţiilor CCR.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

„Cu siguranţă, (s-ar impune - n.r.) o schimbare a mecanismului de alegere. De asemenea, stabilirea unor limite ale atribuţiilor CCR, care să fie chiar în interiorul Constituţiei. De asemenea, modificări ale legii de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale”, a afirmat Ludovic Orban joi, răspunzând unei întrebări din partea presei, cu ocazia unei vizite la Uzina Dacia de la Mioveni.

Întrebat totodată despre posibilitatea organizării unui referendum în acest sens, Orban a răspuns: „Când vom fi pregătiţi pentru o astfel de situaţie, când va exista şi un suport politic şi o susţinere publică, nu vom ezita să iniţiem acest demers”.

Citește și:

Ludovic Orban, despre decizia CCR privind amenzile: Este aproape un îndemn la anarhie, la nerespectarea regulilor

Orban, despre decizia CCR privind pensiile speciale: Urmărește să mențină un sistem privilegiat de calcul a pensiilor / Ei judecă, ei sunt beneficiarii / Vom reface legea

Orban, despre victoria lui Kovesi la CEDO: Curtea Constituțională s-a compromis, din cauza unor indivizi în permanentă complicitate cu PSD. Trebuie reanalizat modul în care funcționează CCR