"Preşedintele este supărat că Parlamentul, la fel ca toţi cetăţenii acestei ţări, doreşte transparenţa comunicărilor privind situaţia exactă şi în timp real a evoluţiei COVID-19", transmite PSD într-un comunicat, drept răspuns la declaraţia de joi a Preşedintelui, care a lansat un atac la adresa liderilor populiști care „instigă” la nerespectarea regulilor de distanțare socială.

Sediul PSDFoto: Hotnews

"Toate partidele politice, cu excepţia PNL, au criticat Guvernul pentru modul haotic în care a gestionat criza generată de pandemia de coronavirus", transmite PSD printr-un comunicat de presă.

Reprezentanţii Partidului Social Democrat susţin că ordonanţe militare, "emise la miez de noapte" se bat cap în cap, iar Parlamentul cere să se facă ordine în aceste ordonanţe.

"Preşedintele este supărat că Parlamentul, la fel ca toţi cetăţenii acestei ţări, doreşte transparenţa comunicărilor privind situaţia exactă şi în timp real a evoluţiei COVID-19 pe teritoriul ţării. De ce? Nu este normal ca toţi românii să ştie aceste lucruri?

Preşedintele nu a explicat de ce este supărat că Parlamentul a obligat Guvernul să prezinte informaţii cu privire la achiziţiile de materiale sanitare care se fac în această perioadă. Este ceva de ascuns în legătură cu aceste achiziţii? Este ceva ce preşedintele Iohannis nu doreşte să se afle despre achiziţiile făcute de Guvern?

PSD îi atrage atenţia preşedintelui Klaus Iohannis să nu confunde "responsabilizarea", cu "împovărarea". A cere Guvernului să fie transparent, să informeze corect populaţia şi să fie atent cu banul public nu înseamnă "împovărare", ci "responsabilizare" faţă de cetăţenii români. Doar în dictatură, transparenţa şi informarea cetăţenilor cu privire la cheltuielile publice reprezintă o "împovărare" pentru decidenţi!" - mai spun reprezentanţii PSD, în comunicatul de presă.