Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureș Gabriel Zetea a anunțat, joi, că a propus Ministerului Sănătăţii suspendarea contractului de manger al SJU al Sorinei Pintea. Zetea susține că decizia privind menţinerea sau schimbarea acesteia din funcţie va fi luată de către ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, am luat act de renunţarea la demisia din funcţia de manager al Spitalului Judeţean 'Dr. Constantin Opriş' Baia Mare, transmisă de ec. Sorina Pintea (...) voi propune azi, oficial, ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, să constate suspendarea contractului de management a ec. Sorina Pintea, din fruntea Spitalului Judeţean de Urgenţă, conf. Legii 95/2006, art. 183 alin.b., care prevede suspendarea contractului de management în caz de concediu pentru incapacitate temporară de muncă pentru o perioadă mai mare de o lună. Îi voi recomanda ministrului numirea unui manager-interimar, în persoana dr. Ioan-Vasile Pop, care a demonstrat cu prisosinţă că, în actuala criză, poate să gestioneze destinele Spitalului Judeţean", a susține Gabriel Zetea înr-o postare pe Facebook.

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, în prezent sub control judiciar pentru luare de mită, și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, înregistrată în 5 martie, și a anunțat că este în concediu medical.

Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș au anunțat că Sorina Pintea a obținut postul de manager al spitalului prin concurs, iar mandatul acesteia expira în acest an.

La începutul lunii martie Curtea de Apel Bucureşti a decis ca Sorina Pintea să fie eliberată din arest preventiv şi să fie cercetată sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de luare de mită.