Președintele USR, Dan Barna, spune că liberalii au venit cu propunerea de impozitare progresivă a pensiilor speciale la câteva ore după USR și comentează ironic că speră că nu este vorba despre ”concurență politică”.

Ludovic Orban si Dan BarnaFoto: Agerpres

”Salutăm decizia PNL de a depunde la câteva ore după USR un proiect de lege privind impozitarea pensiilor speciale. Vrem să credem că, măcar pe acest subiect, nu e vorba de concurență politică, ci despre o nevoie reală de a regla una dintre cele mai mari nedreptăți din societatea românească actuală. De asemenea, credem că și colegii de la PNL au în vedere faptul că statul are nevoie de toate resursele disponibile pentru a depăși cu bine criza de sănătate publică și previzibila criză economică”, a reacționat Barna, pe Facebook.

Parlamentarii USR vor colabora cu cei ai PNL și cu cei ai oricărui partid dispus să ajute la rezolvarea cât mai rapidă a problemei pensiilor speciale, mai susține el. ”Sectoarele public și privat trebuie să împartă greul acestei crize. Solidaritate înseamnă inclusiv acest lucru”.

Liderii deputaţilor şi senatorilor PNL, Florin Roman şi Daniel Fenechiu, au depus, miercuri, amendamente la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare prin care propun impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% până la 95%.