Liviu Iolu, candidat al PLUS la Primăria Iașului, și Cosette Chichirău, candidat USR, spun că decizia liberalilor de a-l primi pe Mihai Chirica în PNL Iași reprezintă „unul dintre cele mai rușinoase momente din istoria lungă a acestui partid”, notează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prima reacție din partea candidaților Alianței USR-PLUS la decizia prin care Mihai Chirica va candida la primăria orașului Iași a fost cea a deputatului USR Cosette Chichirău, candidat la Primăria Iași.

„Chirica la PNL este o eroare monumentală din partea PNL. Vor fi, de fapt, doi candidați PSD în cursa pentru Primăria Iași: unul asumat de PSD, probabil Tudor Ciuhodaru, și unul asumat de PNL, Mihai Chirica”, a anunțat sâmbătă seară Cosette Chichirău.

Potrivit acesteia, PNL face o greșeală „catastrofală de frica USR-PLUS” și ratează „șansa de a fi o forță reformatoare în România”.

„Ironia este că, dacă ar exista o colaborare onestă între PNL și Alianța USR-PLUS, ambele ar avea de câștigat. Dar pentru PNL este mult mai urgentă distrugerea USR-PLUS decât înlăturarea PSD, care nu-i deranjează cu nimic. Obiectivul în politică nu este să exiști ca partid, ci să exiști ca țară. Ori PNL a demonstrat încă o dată că este prea miop și egoist ca să înțeleagă un lucru atât de elementar despre politica mare”, a precizat deputatul.

Potrivit lui Chichirău, alianța dintre Chirica și PNL va aduce „șanse mărite” candidatului Alianței USR-PLUS.

Și Liviu Iolu, candidatul PLUS, a comentat decizia liberilor.

„Anunțul PNL prin care îl oficial pe primarul pesedist Mihai Chirica este unul dintre cele mai rușinoase momente din istoria lungă a acestui partid. PNL arată că nu dă doi bani pe integritate și onestitate și e condus pe contrasensul bunului simț, înghițind orice broască râioasă care-i promite voturi”, a scris pe pagina sa de Facebook Liviu Iolu.

Biroul Politic Județean al PNL Iași a votat, sâmbătă, candidatura lui Mihai Chirica la Primăria Iașului. Fostul social-democrat a fost susținut de 28 de membri, trei s-au abținut și doi au votat „împotrivă”. Pentru președinția CJ Iași este susținut ministrul Mediului, Costel Alexe.

După această decizie, președintele PNL Iași, Marius Bodea, a demisionat din partid, după 22 de ani.