​Sorina Pintea, arestată preventiv într-un dosar de luare de mită, va fi suspendată din PSD, a precizat, duminică, pe pagina sa de Facebook, preşedintele organizației Maramureș a partidului, Gabriel Zetea.

Sorina PinteaFoto: AGERPRES

„Voi propune suspendarea din PSD a doamnei Pintea şi a tuturor celor care ar putea avea legătură cu acest caz până la soluţionarea în instanţele de judecată a acuzaţiilor", a precizat Gabriel Zetea.

El a adăugat că vă solicita conducerii interimare a PSD implementarea unor măsuri "pentru ca actele de corupţie să fie pedepsite aspru din punct de vedere politic".

"Voi cere Conducerii Centrale Interimare a PSD modificarea Statutului PSD pentru implementarea imediată a unui set de măsuri pentru ca actele de corupţie să fie pedepsite aspru din punct de vedere politic. Cei care fac parte din PSD trebuie să fie în primul rând oameni cinstiţi, iar PSD are obligaţia de a fi în prima linie a luptei anticorupţie în România!", a adăugat Gabriel Zetea.

Tribunalul Bucureşti a decis sâmbătă seara arestarea preventivă pentru 30 de zile a Sorinei Pintea în dosarul în care este acuzată de luare de mită.