​Liberalii au întocmit lista noului Cabinet cu intenţia de a fi, cel mai probabil, respinsă de Parlament, deoarece ''nici măcar nu au negociat, nu s-au interesat dacă cineva ar susţine'' o astfel de componenţă, a declarat vineri, pentru Agerpres, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

"Am văzut această listă şi am o singură concluzie: ei în continuare doresc un guvern monocolor PNL, nu se gândesc la un guvern de coaliţie de niciun fel şi bănuiesc că doresc în continuare să fie respinsă această listă, acest Cabinet, fiindcă nici măcar nu au negociat, nu au sunat, nu s-au interesat dacă cineva ar susţine o astfel de listă. Deci concluzia mea este că această listă este făcută cu gândul de a fi respinsă. Nu ştiu dacă se va întâmpla, dacă va primi votul de învestitură, dar altă concluzie nu pot să formulez. S-ar putea să şi treacă, depinde de PSD, s-ar putea să primească votul de învestitură, şi atunci ei vor guverna până la alegerile la termen, dar intenţia lor sigur este să fie respinsă lista", a explicat liderul UDMR.

Premierul desemnat, Florin Cîţu, a anunţat că în cursul zilei de vineri vor fi depuse la Parlament lista Cabinetului şi programul de guvernare.

"Vom depune astăzi în Parlament lista Cabinetului şi programul de guvernare", a spus Cîţu, precizând că singura modificare în Cabinet este propunerea ca Lucian Heiuş să ocupe portofoliul de la Finanţe.