Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, miercuri, că PSD va analiza posibilitatea unei noi sesizări la CCR după propunerea făcută de Klaus Iohannis, deoarece nu ar fi o propunere care să strângă o majoritate parlamentară.

HotNews.roFoto: Hotnews

Preşedintele interimar al PSD a anunţat că social-democraţii se vor întâlni într-o şedinţă, vineri, pentru a decide ce vor face mai departe, scrie Mediafax. Marcel Ciolacu a spus că ia in calcul să sesizeze la CCR noua propunere de prim-ministru a președintelui Klaus Iohannis, și anume Florin Cîțu.

„Este posibil să sesizăm din nou la CCR şi această propunere. Vom avea o discuţie cu specialiştii din partid. Vineri avem şedinţă şi vom discuta. Dar vom discuta şi cu liderii celorlalte formaţiuni parlamentare şi vom avea cred o strategie comună", a declarat Ciolacu, la Antena 3.

Curtea Constituțională a stabilit, luni, că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis.

Prin urmare, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat miercuri pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru.