Curtea Constituțională: Există conflict juridic privind desemnarea lui Ludovic Orban în funcţia de premier / Iohannis trebuie să facă o nouă propunere. Nu se interzice nominalizarea lui Orban, dacă strânge majoritate parlamentară / Întreaga procedură se reia

de L.P.     HotNews.ro
Luni, 24 februarie 2020, 14:55 Actualitate | Politic


CCR
Foto: Facebook
Curtea Constituţională a României a stabilit, luni, că există conflict juridic între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL Ludovic Orban în funcţia de premier. Conform unui comunicat, CCR a stabilit că președintele nu a identificat o majoritate parlamentară din partea căreia să desemneze premierul, astfel că șeful statului trebuie să facă o nouă propunere. CCR nu interzice însă ca Iohannis să îl nominalizeze din nou pe Orban, cu condiția să strângă o majoritate parlamentară în acest sens, susțin sursele citate. Decizia implică faptul că procedura de desemnare a premierului se reia de la pasul 1, nominalizarea unui nou candidat.

Prin urmare, președintele va trebui să reia procedura și să facă o nouă nominalizare de premier, neexistând interdicția să îl desemneze tot pe Ludovic Orban, "dacă președintele constată după consultări că există o majoritate pentru desemnarea acestuia".

Decizia a fost luată cu 7 voturi la 2, iar argumentul ar fi fost că președintele nu a identificat o majoritate parlamentară din partea căreia să desemneze premierul, au explicat sursele citate.

Comunicatul Curții:

”1. A admis cererile formulate de președintele Camerei Deputaților și de președintele Senatului și a constatat existența unui conflict juridic de natură constituţională între Președintele României și Parlamentul României, în legătură cu desemnarea de către Președintele României a candidatului Ludovic Orban la funcția de prim-ministru, prin Decretul nr. 82/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.88 din 6 februarie 2020.

2. În realizarea atribuției prevăzute de art.103 alin.(1) din Constituție, Președintele României va proceda la o nouă desemnare a candidatului pentru funcția de prim-ministru.
Curtea a constatat, în esență, în acord cu Decizia CCR nr.80/2014, că desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorități parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Preşedintelui României, președintelui Camerei Deputaţilor şi președintelui Senatului.

Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

Ce spune articolul 103(1) din Constituție
(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

Practic judecătorii CCR susțin că Iohannis nu a respectat articolul 103 și nu a ținut cont de consultările avute cu partidele parlamentare pentru a crea o majoritate pentru susținerea premierului.

Ce prevede decizia CCR din 2014, la punctul 317:
 • „Având în vedere neajunsurile la care conduce procedura mai sus analizată, Curtea constată că procedura de desemnare a candidatului la funcția de prim-ministru trebuie să aibă în vedere în mod concurent cele două criterii anterior menționate, pentru că nu se poate ignora nici rezultatul electoral al competitorilor electorali, dar nici finalitatea procedurii, respectiv desemnarea unui candidat care să poată asigura coagularea unei majorități parlamentare în vederea obținerii votului de încredere”.
CCR a admis astfel sesizarea conducerii PSD a Parlamentului, care a reclamat că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis.

Președintele interimar al Senatului, Titus Corlățean, a susținut luni în fața judecătorilor CCR că "scopul președintelui este dizolvarea Parlamentului, și nu găsirea unei soluții politice în interiorul configurației parlamentare actuale": "Dizolvarea Parlamentului nu mai e un act democratic, ci un abuz de putere".

Corlăţean a citat declaraţii ale preşedintelui Iohannis referitoare la intenţia declanşării alegerilor parlamentare anticipate și a susținut că la baza conflictului juridic de natură constituţională cu care Curtea Constituţională a fost sesizată se află "voinţa preşedintelui României şi a Guvernului de a recurge ilegitim la proceduri constituţionale democratice pentru a-şi atinge exclusiv scopuri politice, afectând grav în acest mod funcţionarea Parlamentului, pe care îl împiedică să-şi ducă la bun sfârşit mandatul".

"Scopul președintelui este dizolvarea Parlamentului, nu găsirea unei soluții politice în interiorul configuranței parlamentare actuale (...) Dizolvarea Parlamentului nu mai e un act democratic, ci un abuz de putere, pe care CCR e datoare să îl sancționeze", a susținut Corlățean în fața judecătorilor CCR.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a susţinut la rândul său la Curtea Constituţională că alegerile anticipate trebuie declanşate doar în cazul nefuncţionării Parlamentului, nu ca rezultat al unei acţiuni politice a şefului statului.

"Alegerile anticipate trebuie să fie exclusiv consecinţa lipsei de funcţionare a Parlamentului şi nu un scop politic al preşedintelui sau al unei minorităţi parlamentare rezultate din alegeri. În niciun caz Legislativul nu poate fi pus în situaţia de a da votul de încredere unui guvern sub presiunea pierderii mandatului", a spus Iordache.

Punctul de vedere al Administrației Prezidențiale a fost susținut în fața CCR de către consilierul prezidențial Mihaela Ciochină, care a afirmat că prin desemnarea lui Ludovic Orban ca premier nu s-a creat niciun blocaj în activitatea Parlamentului, pentru că dacă ar fi existat un real blocaj, Birourile permanente reunite nu ar fi putut declanșa procedura parlamentară, nu ar fi stabilit calendarul, comisiile nu ar fi audiat candidații propuși la funcția de ministru, iar parlamentarii nu și-ar fi exprimat votul în comisiile de specialitate.

"În plus, chiar astăzi, peste câteva ore, este programată ședința comună a celor două Camere în vederea acordării votului de încredere. În acest context, cererea apare exclusiv ca o expresie a nemulțumirii de natură pur politică a unui partid politic participant la consultări, al cărui exponent este autorul sesizării, și nu ca o expresie a unei imposibilități de funcționare instituțională a Parlamentului. În opinia noastră, câtă vreme este reglementat un mecanism de autoreglare, nu se justifică intervenția Curții Constituționale care, în jurisprudența sa, a statuat că intervenția legitimă a acesteia este justificată numai atunci când un eventual blocaj nu poate fi altfel depășit", a afirmat consilierul prezidențial.

Ciochină a mai arătat că sesizarea conducerii parlamentului este inadmisibilă, întrucât "nu sunt întrunite două dintre cele cinci trăsături cumulative ale unui conflict juridic de natură constituțională, și anume existența unui blocaj instituțional ce nu poate fi înlăturat în alt mod decât prin intervenția Curții Constituționale și nu există o situație conflictuală a cărei naștere rezidă în mod direct din textul Constituției".Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

30678 vizualizari

 • +37 (57 voturi)    
  Dar cand va judecatii voi pensiile, nu-i conflict? (Luni, 24 februarie 2020, 14:59)

  CezarN [utilizator]

  O fi, sa se aplice de la urmatoare nominalizare, insa pe asta sa faca bine onor Parlamentul sa o voteze sau sa o respinga, ca de asta exista, nu pentru a se trage pe coor in momentele grele pentru tara si a pleca in calatorii exotice pe banii nostri.

  Insa cand onor judecatorii CCR isi judeca propriile pensii nesimtite, ale lor si ale celorlati din casta lor, nu este un conflict de interese?
  • +17 (45 voturi)    
   catch 22 (Luni, 24 februarie 2020, 16:34)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   "(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament."

   Conform deciziei CCR, daca in Parlament nu exista o majoritate care sa propuna un candidat, Presedintele nu poate sa propuna nici un candidat. Deci blocaj institutional 100%. Felicitari politrucilor CCR!
   • +9 (15 voturi)    
    CCR să nu se bage in jocul politic (Luni, 24 februarie 2020, 17:04)

    clencix [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    Pentru ca este numită politic, nu aleasă, CCR să se limiteze strict la litera legii, nu să facă interpretări de sensuri și prezumpții forțate de ce se va întâmpla în procesul de stabilire a majorității după numire, nu are reprezentativitatea pentru mlădieri de prorociri, pe care , bineînțeles, le face politic. In constituție nu se scrie clar cum să se realizeze scopul de a face majoritatea, cel numit o poate face oricând, poate declara orice în procesul de confirmare, nu e dreptul CCR să spună ce se poate si ce nu se poate sau că are alte scopuri, că nu știe ce e în capul primului ministru în jocul politic. Președintele are dreptul să numească un prim ministru care va încerca să realizeze majoritatea, o poate face sau nu, asta e jocul numirii, în care a nu se bagă CCR să spună ce se poate și ce nu, ce e bine să declare primul ministru si ce nu e bine sa spună. Președintele are dreptul să numească prim ministrul și să aștepte să facă majoritatea, cel numit poate declara orice despre scopurile sale, și înainte și după, asta e jocul desemnării.Iar dacă nu poate să obțină majoritatea, el a încercat și avea dreptul să o facă, și avea dreptul să spună și că nu vrea să o facă, în jocul permis de libertatea sa, libertate asigurată tot de constituție.
    • +9 (13 voturi)    
     Cred ca este clar deja (Luni, 24 februarie 2020, 20:08)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui clencix

     CCR a decis in locul parlamentului ca Orban nu are majoritate. Deci la urmatoarea nominalizare vom intreba CCR daca are majoritate si sarim complet peste votul in parlament.
     • +7 (9 voturi)    
      CCR, harachiri! (Marţi, 25 februarie 2020, 6:36)

      clencix [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      CCR a decis nu pe constituție, ci pe vorbele prim ministrului în jocul politic, a ieșit din litera legii și a bătut câmpii politici. CCR ar face bine să-și emită propria demisie, pe care nu o poate contesta nimeni. De data asta pro bono, nu cum a făcut CCR dim RM la ordinul pro rusului Dodon.
     • 0 (0 voturi)    
      good point (Marţi, 25 februarie 2020, 12:50)

      ..13 [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      .
   • +6 (14 voturi)    
    mai mult chiar, (Luni, 24 februarie 2020, 17:06)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    ccr-ul face politica.
    Ignorand Art. 103 din Constitutia Romaniei, prin reinterpretarea acestuia, ccr-ul face politica si inca politica psd, ca nu de geaba are majoritate.
    Abia astept sa vad argumentatia, sa vad cum siluieste ccr-ul intaia lege a tarii, cu ce chichite avocatesti, ceva in genul ignorarii unui articol de lege care i-a permis lui dorneanu sa dea unda verde desfiintarii primului complet de 5 judecatori de la ICCJ care trebuia sa-l judece pe hamsterul flausat.
    Astia de la ccr ar trebui luati si bagati sa judece din hazna, cu rahatul pana la nas, ca poate asa vor gandi independent de ce partid i-a pus acolo.
    • +5 (7 voturi)    
     tocmai (Marţi, 25 februarie 2020, 9:33)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui nahir

     ce dorneanu mi-a dat dreptate, justificand decizia ccr nu prin vreun articol din Constitutia Romaniei ci pe baza afirmatiilor unui politician, cum ca el vrea sa fie picat guvernul.
     Nu era traba ccr decat sa analizeze existenta unei neconstitualitati numirii, nimic altceva.
     Cu alte cuvinte, numirea facuta de Johannis este constitutionala, dar pt. ca orban vorbeste in somn si are cosmaruri, fara sa aiba finalitatea votului Parlamentului, decide bazaconia cu majoritatea. Deci, face politica. Si inca a psd-alde-udmr.
     ccr-ul asta ar trebui dizolvat.
   • -10 (16 voturi)    
    eu zic sa astepti pana dimineata (Luni, 24 februarie 2020, 17:28)

    cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    poate apare erata curtii
   • +2 (4 voturi)    
    Ai ignorat un cuvant esential aici: (Luni, 24 februarie 2020, 19:49)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    "CONSULTARII"!!!! Ceea ce, in limba romana, nu inseamna si obligativitate!
  • +12 (16 voturi)    
   lol (Luni, 24 februarie 2020, 16:39)

   Calin123 [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   Stimabili judecatori CCR, pai daca Presedintele "identifica" o majoritate parlamentara si desemneaza un premier propus de acea majoritate parlamentara, de ce mai este nevoie de vot in Parlament pentru cabinet?
  • +8 (10 voturi)    
   imi e greu sa inteleg ... (Luni, 24 februarie 2020, 18:46)

   VaseaV [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   practic vorbind, in ce conditii se poate ajunge la anticipate ? Avand in vedere ca exista procedura numita anticipate si este si in constitutie, ma intreb ce interpretare poate exista astfel incat, toate premisele anticipatelor sa fie considerate "conflict de natura constitutionala". Din ce inteleg, curtea constitutionala tocmai a rescris un articol din constitutie: "Se poate ajunge la anticipate ca asa scrie in constitutie, dar defapt nu se poate ca asa vrem noi sa interpretam constitutia ..." Interesanta treaba asta cu curtea constitutionala! Practic curtea constitutionala este singura care conduce Romania pe o lege favorabila componentei ei. Sunt curios, curtea constitutionala/judecatorii curtii constitutionale negociaza legi cu parlamentul/reprezentatii parlametului sau guvernul ? Ceva de genul, voi dati o singura data legea cu pensia speciala si noi o sa spunem pentru todeauana ca este neconstitutional sa o abrogati si orice lege legata de pensiile speciale sunt neconstitionale din principiu ...
  • 0 (0 voturi)    
   Conflict juridic Dragnea (Marţi, 25 februarie 2020, 15:54)

   ilie57 [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   Cand il eliberati din puscarie? Ii e dor de Belina.
 • -17 (35 voturi)    
  Ha ha ha, staying alive (Luni, 24 februarie 2020, 15:02)

  Fides [utilizator]

  Oare ce o fi in sufletul lui Orban II... life goin' nowhere, somebody help me... Citu premier!
 • +16 (46 voturi)    
  nu mai bine (Luni, 24 februarie 2020, 15:02)

  liviu_ [utilizator]

  il punem pe dormamu asta la conducerea tarii?!
  ca in cativa ani o sa desemneze si parlamentul si guvernul si tot...
  hai sictir ma... respectati voi constitutia cum respect eu drepturile gandacilor de bucatarie!

  acum o sa-l propuna pe arafat psd rapid (toate stirile preconizeaza asta)... la pariu! ca sa-l forteze pe Iohannis sa-i mai lase pe pesedei sa fura 6 luni!

  totul pentru ciolan, nu conteaza ca tara e in prapastie... pentur psd ciolanu e mai important si de asemenea pt psd e mai important ca au votat 45% psd acu 3 ani +, decat ca au votat 65% iohannis acu 6 luni... dar na... democratia inteleasa de comunisti

  PS: ccr independent cu presedinte membru psd pt 9 ani... rad si curcile!
  • +2 (32 voturi)    
   Acum poate pricepem și noi, (Luni, 24 februarie 2020, 16:22)

   Tescovin [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   ...în sfârșit, cum e cu „asaltul asupra justiției” în Polonia de care se isterizează toată lumea bună și progresistă.
  • -3 (11 voturi)    
   :)) (Luni, 24 februarie 2020, 17:20)

   Scarface1000 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   tu nu faci diferenta intre alegeri PARLAMENTARE si alegeri PREZIDENTIALE copile.

   in conceptia ta daca la alegerile parlamentare a iesit presedinte pnl-ist ar trebuii si premierul dat de PNL.

   Pai atunci cand au fost alegeri parlamentare si a iesit PSD trebuia sa puna de la psd presedinte?

   ce logica ai...
  • +5 (13 voturi)    
   nu se interzice dar n-are voie (Luni, 24 februarie 2020, 17:35)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   cam asta spun nebuniiiiiiii

   si cum constanta curtea , pardon haznaua ca premierul desemnat are sau nu are majoritate in parlament ????????
   • -2 (6 voturi)    
    E greu de constatat... (Luni, 24 februarie 2020, 20:58)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui linarel

    E greu de constatat daca un premier "are majoritatea" cand a fost demis de catre MAJORITATE cu doua zile mai devreme...hahahaha, ce logica #rezist!
 • -19 (51 voturi)    
  Slava Domnului (Luni, 24 februarie 2020, 15:02)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Cineva trebuia sa spuna STOP acestui Circ ordina regizat de Iohannis si guvernul lui „liberal”
 • +16 (40 voturi)    
  PPS: (Luni, 24 februarie 2020, 15:04)

  liviu_ [utilizator]

  sa inteleg ca daca e sa ne luam dupa ccr nu poti sa aplici de 2 ori la un job?! la ce mai avem guvern , parlament si presedinte, daca ccr decide tot?! acum sincer sa fiu sper ca iohannis sa NU puna NIMIC propus de psd! fac 3.14 pe ccr si adunatura lor de gloate comuniste!
  • -4 (26 voturi)    
   la job (Luni, 24 februarie 2020, 16:36)

   noi2013 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   te pune in aceeasi pozitie dupa ce te-a dat seful afara?!
   • +1 (7 voturi)    
    pai (Luni, 24 februarie 2020, 16:41)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

    1 - nu nu sefu te-a dat afara, ci altcineva! ca parlamentul nu e "Seful" guvernului, ci presedintele e
    2 - vb ipotetic...
    • -1 (7 voturi)    
     i-auzi (Luni, 24 februarie 2020, 18:00)

     srpc [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

     presedintele e parte a puterii executive, ca si Guvernul! "seful" tarii, cel mai inalt for democratc, este Parlamentul, in caz ca n-ai dat cu ochiul peste Constitutie
     • -3 (5 voturi)    
      Eh, Constitutia. Conteaza ce zice bula de FaceBuci (Luni, 24 februarie 2020, 19:21)

      newlook [utilizator] i-a raspuns lui srpc

      Eh, Constitutia. Conteaza ce zice bula de FaceBuci, nu Constitutia... ce s-o mai intoarcem si cu cititul asta?
      In plus, omul a zis clar: Dictatura e atunci cand un individ nu poate demite Parlamentul! Pai, nu-i asa in biblia #rezistului?
   • +1 (1 vot)    
    Da, se intampla (Luni, 24 februarie 2020, 19:54)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

    Mai ales daca se dovedeste ca seful a facut un abuz.
  • +1 (5 voturi)    
   O, ba da, cum sa nu (Luni, 24 februarie 2020, 16:44)

   Incomod3 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   sigur ca poti sa aplici de 2 ori la un job... daca esti in stare sa-i indeplinesti cerintele din fisa popstului.... nu daca nu esti in stare sa te legi nici la sirete...
  • +6 (16 voturi)    
   CCR (Luni, 24 februarie 2020, 17:12)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Adica niste fosti turnatori la Secu, colaboratori, fosti colaboratori ai criminalilor din 1989, vândturi unor puteri strine (Putin!) unul vândut Budapestei, intr-un cuvânt niste zoaie care isi spun magistrati.
 • +21 (47 voturi)    
  Ceceree este Sluga P$D (Luni, 24 februarie 2020, 15:05)

  un domn [utilizator]

  Nimic Altceva
  • -11 (33 voturi)    
   Si Geoana e sluga lui Putin... (Luni, 24 februarie 2020, 16:26)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Si Geoana e sluga lui Putin, dupa cum stie tot #basistu' devenit #rezistu', mai bine decat NATO care l-a pus pe Geaona Secretar General Adjunct.

   Da' ce stie NATO asta in comparatie cu #rezistu' romanesc ?!
   • +5 (15 voturi)    
    Ai prins viata virus muscalesc? (Luni, 24 februarie 2020, 17:02)

    soundtrack [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    .
    • -5 (7 voturi)    
     Outstanding #rezistule. Trump e platit de Putin? (Luni, 24 februarie 2020, 18:18)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui soundtrack

     Outstanding #rezistule, micut neuronel!
     Trump e platit de Putin, nu-i asa?
   • +2 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 24 februarie 2020, 18:01)

    [anonim] i-a raspuns lui newlook

    • -3 (5 voturi)    
     Cum le stii tu, mai #rezistule, NATO e degeaba (Luni, 24 februarie 2020, 18:21)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui

     Cum le stii tu, mai #rezistule, NATO e degeaba in fata neuronasului tau care le stie pe toate!
     Asa-i, "in NATO, Secretarul General Adjunct aduce cafelele"! Bravo!
     • +6 (8 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Luni, 24 februarie 2020, 22:22)

      [anonim] i-a raspuns lui newlook

 • +16 (46 voturi)    
  cCR transforma romania in DICTATURA! (Luni, 24 februarie 2020, 15:11)

  liviu_ [utilizator]

  mai nou parlamentul nu poate sa fie demis in practica DELOC...
  deci e DICTATURA!

  multumim ccr! sper sa muriti cat mai repede jeguri comuniste!
  • -4 (6 voturi)    
   Asa-i. Intr-o tara in care un om nu poate... (Luni, 24 februarie 2020, 19:16)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Asa-i. Intr-o tara in care un om nu poate demite Parlamentul, e dictatura...asa stie tot #rezistu' romanesc. Cum altfel?
  • +3 (3 voturi)    
   Abia acum te-ai lamurit? (Luni, 24 februarie 2020, 20:05)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Asta era clar de la elaborarea Constitutiei. Separarea puterilor e doar un basm de adormit pe cei fara minte, ca "newlook", "srpc", "mazeta", "Ochii_pe_voi", etc. E clar pentru oricine are cat de cat minte ca parlamentul e de fapt puterea suprema, care poate face ce vrea. Gandeste-te doar putin: parlamentul poate demite guvernul (ceea ce tocmai s-a intamplat) poate destitui Presedintele. Au guvernul sau Presedintele vreo putere asemanatoare asupra celorlalti? Te las sa-ti rapunzi singur...
 • +24 (48 voturi)    
  la ce va asteptati ? (Luni, 24 februarie 2020, 15:11)

  sfarleaza [utilizator]

  CCR este de fapt o a treia camera a Parlamentului la indemana si in solda partidului de la putere. N'are cum sa aiba nici impartialitate nici competenta profesionala din moment ce membrii sunt numiti pe criterii politice sau de oportunutate.
 • +12 (28 voturi)    
  sunt curios (Luni, 24 februarie 2020, 15:11)

  mache [utilizator]

  ce motivare are CăCăRău...
 • +19 (41 voturi)    
  Exista un conflict (Luni, 24 februarie 2020, 15:12)

  cicci [utilizator]

  El este intre ccr si poporul roman.

  "Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru". De aici eu inteleg ca poate fi propusa si mama omida, care normal ca nu va primi votul de incredere al parlamentului, neexistand o constrangere in Constitutie. Dupa speta LCK, este o noua teapa majora pe care ccr-ul i-o da presedintelui. Si fara reformare, ccr-ul ramane un pulan politic al psd.

  In alta ordine de idei, astept sa vad ce face acum prim-misintrul demis. Cred ca este o persoana onesta, dar cred ca este depasit de situatie. A spus ca daca psd boicoteaza desemnarea, are el un plan b(eu, personal, mi-as dori sa existe). Sunt curios sa il vad...
 • +9 (27 voturi)    
  Orban a facut blat (Luni, 24 februarie 2020, 15:14)

  mazgalici [utilizator]

  cu PSD ul pe tema alegerilor locale, numai ca astia i-au tras-o bine de tot si a ramas fara nimic
  :)))
  • 0 (12 voturi)    
   Oare? (Luni, 24 februarie 2020, 16:36)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui mazgalici

   Orban este prim-ministru interimar. PNL guverneaza. Majoritatea PSD/ALDE din Parlament scrie legile.

   Nimic nu s-a schimbat. Blat 100%. USL controleaza Romania.
 • +3 (27 voturi)    
  intrebare (Luni, 24 februarie 2020, 15:15)

  liviu_ [utilizator]

  boc nu a fost in aceeasi situatie (si nu a fost o problema )?!! pai daca tin bine minte si ccr se contrazice singura ar trebui DESFINTATA !
  • -3 (7 voturi)    
   CCR se contrazice dar poate apare erata (Luni, 24 februarie 2020, 17:32)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   si atunci se lamureste tot.
   ca a mai fost o erata.
   mai demult, inainte sa fii tu "IT-st"
 • +14 (34 voturi)    
  CCR stie.. sau nu.. (Luni, 24 februarie 2020, 15:16)

  gabone [utilizator]

  De unde stie CCR daca a fost identificata sau nu majoritatea? Asta se va vedea in urma votului din parlament! Ca altfel n-ar mai fi necesar votul si s-ar intreba CCR daca exista sau nu majoritate pentru o anumita propunere..
 • 0 (20 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 24 februarie 2020, 15:16)

  [anonim]

 • +9 (31 voturi)    
  mai direct spus ... haznaua constitutionala (Luni, 24 februarie 2020, 15:17)

  linarel [utilizator]

  cum striga psd-ul ajutor, cum hop si haznaua constitionala sa-si sprijine " colegii "

  #imiescarba
 • +10 (28 voturi)    
  alegeri (Luni, 24 februarie 2020, 15:17)

  Bokila [utilizator]

  Apoi maturarea acestei majoritati ticaloase din parlament, revizuirea Constitutiei astfel incat judecatorii CCR sa nu mai fie propusi sau desemnati de politicieni, ....sper ca acest nou abuz marca CCR sa convinga oamenii sa tasa si mai hotarati la vot 9locale, parlamentare) impotriva ciumei psd, alde, pro romania, etc
 • +12 (32 voturi)    
  CCR e majoritara PSD - ALDE - UDMR (Luni, 24 februarie 2020, 15:18)

  Kivek [utilizator]

  cand pui fosti membri de partid in CCR nu poti astepta obiectivitate.

  'argumentul ar fi fost că președintele nu a identificat o majoritate parlamentară din partea căreia să desemneze premierul"

  Constitutia NU cere ca presedintele sa "identifice" o majoritate parlamentare, Constitutia (scrisa tot de PSD) cere ca presedintele sa desemneze primul ministru al unei majoritai ABSOLUTE adica a acelui partdi care are peste 50% dar niciun partid nu are acum 50%
 • -3 (17 voturi)    
  mda (Luni, 24 februarie 2020, 15:19)

  SoulSearcher [utilizator]

  pai si iohannis ce mai pazeste ?

  sa dizolve dreq odata parlamentul ca este in atributiile sale...

  ca trece timpul si tara o duce din ce in ce mai rau
 • +14 (22 voturi)    
  Bravo CCR! (Luni, 24 februarie 2020, 15:19)

  ThalesdeTeleorman [utilizator]

  Eu zic ca merita baietii inca o "speciala"!
 • -4 (34 voturi)    
  De data asta PSD-ul (Luni, 24 februarie 2020, 15:19)

  Ozmo [utilizator]

  Le-a dat PLACUTA SUEDEZA la PNL.
  Ca in bancul ala cu leul (PNL) care se plba prin padure si se credea rege: Elefantul (PSD) l-a dat cu trompa pe leu de toti copacii (placuta suedeza), incat leul a spus ca daca elefantul nu stie cine e regele, totusi nu e cazul sa fie violent !! Ha ha ha, placuta suedeza la PNL de data asta !
  • +5 (19 voturi)    
   Ha! Ha! Ha! Cap ai, minte ce-ti mai trebuie? (Luni, 24 februarie 2020, 16:27)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Ozmo

   Facand ilegalitati, evident ca poti face ce vrei. Diferenta pe care insa mintea ta nu o poate pricepe e ca placuta suedeza era LEGALA, pe cand aceasta hotarare a ccr nu e, pentru ca nu respecta Constitutia, deci tocmai ceea ce ar trebui sa apere. Vezi ce am scris mai jos, daca poti intelege...
   • -3 (5 voturi)    
    E bine! #rezistu' stabileste ce e legal sau nu... (Luni, 24 februarie 2020, 19:28)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

    E bine! #rezistu' stabileste ce e legal sau nu...

    Ghinionul lui e ca in Constitutie se zice ca o fac altii...dar hey, cine-s aia sa zica altfel decat neuronasul #rezistului?
    • +4 (6 voturi)    
     Altul fara minte, dar macar despre asta stiam... (Luni, 24 februarie 2020, 20:10)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     Nu #rezistu' stabileste ce e legal sau nu, ci chiar Constitutia si legile, pe care ccr-ul, alti necunoscatori ai limbii romane, ar fi trebuit sa o apere si sa o impuna.. Dar evident ca pentru cine nu stie carte, sa citeasca macar art. 103 e greu de priceput.
 • +10 (30 voturi)    
  De astazi axioma : (Luni, 24 februarie 2020, 15:22)

  Susufler0 [utilizator]

  "Penelistii sunt tot niste pesedisti dar (mult) mai prosti va fi completata (in mod natural) cu urmatorul enununt : "Mai prosti chiar si decat Iohannis" !

  Klaus, in numele lui a incheiat un pact cu Orban (care l-a incheiat in numele PNL) , ceva de genul : "Ajutati- ma sa devin (detasat) Presedintele Romaniei iar eu va ajut sa luati puterea, adica te desemnez Ludovic sa fii prim ministru al PNL de cate ori iti doresti !
  Doar ca Orban inainte sa semneze nu l-a intrebat pe Klaus : "Si cum faceti asta d-le Presedinte ? :))))))))))
  PS. Mie imi este tot mai clar ca penelistii sunt de o prostie si vanitate fenomenale ! :((((( In detrimentul nostru, din pacate ! :(((
  • -1 (7 voturi)    
   Te aștept pe Contributors (Luni, 24 februarie 2020, 16:14)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   La dl Moraru
  • -2 (6 voturi)    
   "Mai prosti chiar si decat Iohannis" (Luni, 24 februarie 2020, 16:47)

   Incomod3 [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   :) :) ... sa nu exageram...
  • +2 (2 voturi)    
   @SusuflerO (Marţi, 25 februarie 2020, 8:43)

   paonipao [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Din nefericire....cam ai dreptate!
   Asta se intampla cand risti sa te imbeti cu apa rece!
   • +1 (3 voturi)    
    @paonipao: (Marţi, 25 februarie 2020, 9:52)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui paonipao

    Chiar as forta un pic zicerea ta si as spune ca Orban si PNL, dupa ce s-au imbatat cu apa rece risca acum sa se inece iar pericolul e major intrucat e dovedit faptul ca Arahat nu e in stare sa salveze nimic in tara asta, daramite pe unii care, umbla vorba, ar vrea sa il schimbe ! :))

    Deh, @paonipao, facem si noi haz de necaz , pt ca usor, usor doar asta ne mai ramane de facut cu PNL si cu Klaus ! ! :(((

    PS. Ma intreb, de unde ura asta revarsata asupra USR din toate directiile ?
    • +2 (2 voturi)    
     @SusuflerO (Marţi, 25 februarie 2020, 13:16)

     paonipao [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     Romanii nostri se revolta se indigneaza foarte repede, poate fi un lucru bun de cele mai multe ori....in acelasi timp cauzele acestor indignari si nemultumiri nu pot fi uitate usor de catre majoritatea implicata si activa a societatii.
     USR trebuie sa fie mai activ si implicat in dorinta de a construi, de a merge mai departe ( bineinteles ca fara compromisuri ar fi ideal), de a oferi solutii viabile in viata reala....si nu numai de a arata (de pe margine)cat de curat si nepatat este in comparatie cu alte partide.
     Romanii care conteaza in societate spun asa: nu i-am votat pe aia ca sunt hoti, corupti prosti....v-am votat pe voi USR ca inca sunteti nepatati politic, sunteti profesionisti, sunteti sinceri dar atunci cand este nevoie aratati ca stiti sa va implicati, ca stiti ce aveti de facut (daca ati guverna tara), ca trebuie sa va doriti asta (sa guvernati)daca tot faceti politica, ca puteti arata ca ati devenit mai intelepti, ca ati invatat sa inotati in apele tulburi ale politicii romanesti, ca puteti fi loiali macar votantilor vostri...!

     Personal eu sper sa ma convinga sa ii votez (din nou)...dar vom vedea cum evolueaza...!
     • +1 (1 vot)    
      In opozitie nu poti sa construiesti ! (Marţi, 25 februarie 2020, 13:39)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui paonipao

      USR a fost primul partid care a cerut anticipate aratand ca fara majoritate parlamentara un guvern nu poate face treaba la care s-a angajat inainte de alegeri ! Acesta a si fost motivul pt care nu a cerut sa intre la guvernare ! A procedat absolut corect ! Culmea e ca dupa ce Barna a fost luat la misto, i s-au dat sfaturi si a fost mangaiat pe cap a la "e retardat saracul", cine declara presei in urma cu vreo 4 saptamani ca invita partidele la Cotroceni (deci si pe USR !) pt a le convinge de necesitatea anticipatelor !!! Deci despre ce vorbim ? Aaaa... Nu sunt mature partidele astea noi USR, PLUS, pt ca nu stiu sa faca matrapazlacuri si apoi sa nege ! Le lipseste "experienta" asta, pt ca altfel, in realitate USR este gata oricand sa guverneze... cu un parlament neostil ! Deci ca sa concluzionez ! In opozitie e mai greu sa fii pro activ si mult mai usor si mai benefic sa fii reactiv.
      Sper ca la toamna si cu votul tau si cu votul meu si cu votul a catorva milioane de romani USR sa poata participa la o guvernare de dreapta, sustinuta de o majoritate de dreapta in Parlament !
      • +1 (1 vot)    
       Hai sa fie foarte clar.... (Marţi, 25 februarie 2020, 16:09)

       paonipao [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

       Este putin probabil ca vreun partid din Romania sa poata castiga majoritatea in alegeri....nu se va intampla asta!
       Si atunci ce facem!
       Facem alegeri pana castiga cineva majoritatea?!
       In toata lumea exista intelegeri politice si aliante intre partidele cu orientari similare sau apropiate...!
       Eu cred ca oamenii politici responsabili nu ar trebui sa fie dusmani in parlament (fie ca sunt de dreapta sau de stanga)ci oameni politici care vad interesul tarii si ai cetatenilor ce i-au trimis acolo!
       Azi Ciolos tocmai a declarat ca alianta USR -PLUS isi doresc si sunt gata sa-si asume guvernarea sau singuri sau intr-o alianta!
       S-au schimbat deja datele... ca nu au majoritate in oarlament!
       Poate au cspatat ceva exoerienta si au devenit mai pragmatici...!?
       Ce zici, mai sta in picioare argumentatia ta?!
       • 0 (0 voturi)    
        @paonipao : (Marţi, 25 februarie 2020, 23:35)

        Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui paonipao

        Vor fi carne de tun pt hienele din parlament !
        Eu nu am inteles ca Ciolos vorbeste in numele Aliantei, dar in fine ! Este de presupus ca Barna nu o sa-l contrazica. Parca si el a declarat ca USR vrea sa intre la guvernare, pt ca altfel nu are garantia sinceritatii demersului guvernamental al PNL fata de aliatii sai !

        O seara buna !
 • 0 (30 voturi)    
  Placuta suedeza (Luni, 24 februarie 2020, 15:24)

  Ozmo [utilizator]

  E la PNL acum !
  • +7 (29 voturi)    
   hehe (Luni, 24 februarie 2020, 16:36)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Ozmo

   Nu, gonade, e tot la voi. Doar ati amanat putin deznodamantul impingand iar Romania in prapastie. Chestie pt care veti plati. Nici 10 % nu mai primeste psd la alegeri.
 • +1 (25 voturi)    
  CCR coada de topor PSD (Luni, 24 februarie 2020, 15:25)

  tutan_camon [utilizator]

  Pe astia de la CCR nu ii mai ia nimeni la intrebari in tara asta?
 • +8 (26 voturi)    
  Ce mai curte! (Luni, 24 februarie 2020, 15:25)

  BEDE [utilizator]

  S-ar putea prea bine numi Curtea Constipațională... Pentru că în situația din prezent nici un guvern nu poate face ceva coerent și de folos. S-ar cere alegeri anticipate pentru a constitui o nouă majoritate parlamentară, ca poate așa să nu fie continuu conflict îtnre Guvern și Parlament.4
 • +4 (26 voturi)    
  CCR = PSD (Luni, 24 februarie 2020, 15:25)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  CCR = PSD
 • +10 (30 voturi)    
  CCR (Luni, 24 februarie 2020, 15:27)

  2016 [utilizator]

  o adunatura de hoti, care lucreaza impotriva intereselor nationale si mana in mana cu PSDragneev!
  In Constitutie scrie foarte clar in Articolul 85 cum se numeste Guvernul. In Capitolul 3, numit "Guvernul", Articolul 103(1) se specifica foarte clar:

  "Presedintele Romaniei desemnează un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultării partidului care are majoritatea absolută in Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament."

  Cum in Parlament nu mai exista un partid cu majoritatea absoluta (nici nu exista din 1 Ianuarie 2016 si pana acum), Presedintele se consulta cu toate partidele din aprlament (ceea ce a facut) si apoi propune pe cine crede de cuviinta. Cum nu exista partid cu majoritate absoluta, cum pot hotii din CCR sa spuna ca " că președintele nu a identificat o majoritate parlamentară din partea căreia să desemneze premierul"? Pai astia din CCR sunt retardati mintali? Cum sa inventeze Presedintele o majoritate absoluta in Parlament, cand ea nu a existat si nicinu exista?

  Suntem o tara cu mafioti instalati in PSD, CCR si alte institutii cheie ale statului.
 • -2 (18 voturi)    
  Noua nominalizare (Luni, 24 februarie 2020, 15:29)

  Mazeta [utilizator]

  Orban Ludovic.
 • +6 (28 voturi)    
  mda (Luni, 24 februarie 2020, 15:29)

  transpenibilus [utilizator]

  Statul roman trebuie refondat si Constitutia rescrisa.
  Iar PSD trebuie scos in afara legii si desfiintat.
 • +7 (21 voturi)    
  Da, de ce sa ne mai miram? (Luni, 24 februarie 2020, 15:30)

  LiviuX [utilizator]

  Se stia de milt ca astia de la CCR nu au nici o pregatire, iar acum e si mai clar ca nici macar limba romana nu o stiu. In Constitutie, art. 103 alin. 1 spune clar: "Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament". NICAIERI nu se spune ca e OBLIGAT sa numeasca ca prim-ministru pe cel stabilit de partidul care are majoritate, ci doar ca se CONSULTA, si nici ca NU POATE numi acelasi prim-ministru de 2 sau mai multe ori.
  • +2 (2 voturi)    
   pregatire au, numai ca sunt cutre (Luni, 24 februarie 2020, 16:41)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

   Sau c..ve politice psdistoide mai exact.
 • +5 (17 voturi)    
  Le-a dat la temelie... (Luni, 24 februarie 2020, 15:30)

  bancher [utilizator]

  Pana la urma CCR e dominata de PSD (care a numit cei mai multi membri in CCR). Era previzibil ca vor da solutia care sa convina PSD-ului si frizer-matriterului de Ciolacu.
  Asta e, a fost timp pierdut, acum trebuie sa vina cu alte 2 propuneri de premier, cea a lui Orban nemaiputand fi luata in considerare. S-a pierdut aproape o luna... In ritmul acesta avem alegeri anticipate in noiembrie.
 • +6 (18 voturi)    
  /// (Luni, 24 februarie 2020, 15:32)

  GemstonePig [utilizator]

  CCR e mai tare decat tablitelelui Moise Codul lui Hamurabi si Codul lui DaVinci. Ce primeste in plic dorneanu aia hotaraste, si toata tara TREBUIE sa faca asa. Nici onu nato unesco si centocoop nu mai pot schimba decizia
 • -5 (25 voturi)    
  Au revoir (Luni, 24 februarie 2020, 15:32)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  La revedere Sica Mandolina. Ai fost un PM de tot (...), nu ai făcut decât sa tragi sfori si sa minti zi de zi. Ia-l si pe ministrul Cuțu-voia sa privatizeze spitalele, si pe coana de la Educatie sau incultul de la Cultura. Nimeni nu va regreta echipa ta de incompetenti si gargaragii. Trei luni pierdute pentru tara, deficit urias, imprumuturi mari, curs valutar prabusit - doar câteva dintrecmarile tale realizari de conțopist „liberal”
  • -3 (7 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 24 februarie 2020, 17:36)

   [anonim] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   • -2 (4 voturi)    
    Ca veni vorba despre aria cercului... (Luni, 24 februarie 2020, 18:29)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui

    Ca veni vorba despre aria cercului...

    Care o fi mai destept:
    - cel ce zice jumatate de formula
    - cel ce se uita ca boul la poarta 9 si nu zice nimic?
    • +3 (3 voturi)    
     Inca o dovada clara a inteligentei tale (Luni, 24 februarie 2020, 20:17)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     Mai bine zi a lipsei de inteligenta. Deci dupa tine cineva care zice e=m sau a2=b in loc de e=mc2 respectiv a2=b2+c2 e grozav de inteligent, chiar mai inteligent decat unul care macar recunoaste ca nu stie. M-as fi distrat, dar imi pare rau pentru tine. Ce sa-i faci, nu pe toti ii duce capul...
 • +9 (27 voturi)    
  Asta nue dictatura, e CCRactura (Luni, 24 februarie 2020, 15:36)

  Kornell [utilizator]

  Orice ar vrea PNL, astia o dau pe a lor. Propun referendum de desfiintare a curtii constitutionale (oricum, astia il infirma) sau macar de limitare a prostiilor pe care pot sa le faca. Acuma, fara patima politica, 5-6 oameni numiti politic, avand cunostiinte cat Valer Dorneanu sau ultimii 2 numiti ca rasplata ca au torpilat DNA, belesc la propriu (si la ordin) o tara intreaga. Vezi blocarea pensiilor speciale, ideea de conflict DOAR daca nu aduna majoritate (altfel e voie) si MULTE altele
 • +9 (29 voturi)    
  Rusine CCR (Luni, 24 februarie 2020, 15:38)

  olariub2005 [utilizator]

  total aserviti PSD
 • -6 (30 voturi)    
  Un imens hohot de ras, "guvernul meu" o (Luni, 24 februarie 2020, 15:41)

  xrogo [utilizator]

  ia la vale si tooot duce!!!
  • +2 (8 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 24 februarie 2020, 17:16)

   [anonim] i-a raspuns lui xrogo

  • +2 (8 voturi)    
   guvernul tau e la Maskva (Luni, 24 februarie 2020, 17:16)

   Brici [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   de-aia razi :)
   • 0 (2 voturi)    
    Romanul rade si la necaz si la bucurie, (Marţi, 25 februarie 2020, 9:33)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Brici

    dar mai ales rade de prostia si idiotenia unora, cum e si cazul asta, Johann a pus un idiot intr-un post cheie si ala s-a laudat peste tot ca el va pica de doua ori si va face alegeri anticipate pentru a scoate PSD din parlament, numai ca CCR l-a faultat!
 • +13 (19 voturi)    
  Faul logic (Luni, 24 februarie 2020, 15:42)

  adinico [utilizator]

  In fapt, Presedintele poate nominaliza pe cineva doar daca are majoritatea. Totusi, daca guvernul nu este numit de doua ori se fac alegeri anticipate.

  Pai mai "nenilor si tatilor" de la CCR cum vine asta? Daca are certitudinea ca guvernul este investit il numeste daca nu, NU.
  • -4 (6 voturi)    
   Nu intreba (Luni, 24 februarie 2020, 17:14)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui adinico

   Zoaiele numite „judecatori” din CCR executa comanda politica (de la CRIMINALII din PASd, Putin, Budapesta etc etc.) EI SUNT ADEVARATII CRIMINALI CARE AU DISTRUS ROMANIA SI CONSTITUTIA. Puscaria pe viata e o pedeapsa prea blanda pentru avesti viermi din ccr
 • +7 (25 voturi)    
  7 voturi la 2... (Luni, 24 februarie 2020, 15:43)

  taro [utilizator]

  Oare cum au votat cei 7 judecatori numiti de PSD,ALDE,UDMR?

  CCR e plin de personaje de genul lui Tudorel Toader.
 • -7 (15 voturi)    
  copii, voi ati auzit de... (Luni, 24 februarie 2020, 15:51)

  nellino [utilizator]

  "Ciuma lui Caragea"? nu conteaza cine va fi prim ministru sau ce va face el/ea bun in tara asta.

  Numele lui/ei va ramane pe vecie legat de coronavirus.
  Si nu pentru ca a invins virusul ci pentru ca a pastorit degringolada totala a statului in lupta cu coronavirusul.

  Sa il vad acum pe ala care se baga sa fie PM.
 • +8 (14 voturi)    
  si daca nu exista majoritate sa sustina un guvern? (Luni, 24 februarie 2020, 15:51)

  minos [utilizator]

  cum se poate ajunge la anticipate???
 • -2 (12 voturi)    
  Perfect! (Luni, 24 februarie 2020, 15:51)

  NoFive [utilizator]

  Foarte bine! Poate se termina odata cu farsa asta politica pe banii nostri, cind toti isi dau la gioale pe rupte, ticluiesc tot felul de strategii si minarii politice, astfel ca guvernul nu lucreaza, autostrazile si infrastructura vital necesare ramin mereu in faza de studiu de pre si fezabilitate ai nostri ca brazii emigreaza en gros spre tari unde se poate respira un alt aer.
 • -7 (27 voturi)    
  Presedinte penal (Luni, 24 februarie 2020, 15:52)

  Von Klausewitz [utilizator]

  Pe scurt,avem un presedinte penal ce face totul ca sa arunce Romania in criza
 • +7 (19 voturi)    
  dacă strânge majoritate parlamentară (Luni, 24 februarie 2020, 15:53)

  lavena [utilizator]

  De unde stie cineva daca "dacă strânge majoritate parlamentară" sau nu, inainte de a se supune la vot propunerea?

  De unde STIE, nu cum estimeaza.
 • -2 (22 voturi)    
  k (Luni, 24 februarie 2020, 15:55)

  cartofiprajiti [utilizator]

  25 de ordonante noaptea ca hotii liberali...si acum m/uie pnl ...va meritati soarta de ...guralivi :)
 • +3 (13 voturi)    
  Rezonabil. (Luni, 24 februarie 2020, 15:57)

  MG [utilizator]

  PNL n-are specialiști cum credea.
 • -7 (25 voturi)    
  Multi prosti (Luni, 24 februarie 2020, 16:01)

  Gigix [utilizator]

  Ma intreb cati prosti au votat cu presedintele care nu e in stare sa numeasca un prim ministru.
  • -1 (9 voturi)    
   Buna intrebare! (Luni, 24 februarie 2020, 16:21)

   2016 [utilizator] i-a raspuns lui Gigix

   Inca una: cati retardati mintali au votat cu 2pir?
 • +9 (19 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 24 februarie 2020, 16:03)

  [anonim]

  • +4 (12 voturi)    
   Cine decide care este majoritatea! (Luni, 24 februarie 2020, 16:27)

   ber [utilizator] i-a raspuns lui

   Curtea Constitutionala decide totul in Romania? Fara vot, de unde stie CC ca Orban nu are majoritate?
   Rezulta ca CC a decis ca voteaza Ciolacu si Ponta pentru tot parlamentul! Asa vede CC democratia?
   • 0 (4 voturi)    
    nu stiu ce sa zic (Luni, 24 februarie 2020, 17:37)

    cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui ber

    dar majoritatea sigur nu este la ala care tocmai a incasat o motiune
    pare elementar
    • +2 (2 voturi)    
     Ai avea dreptate la un parlament normal (Luni, 24 februarie 2020, 21:10)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

     Dar cum asta e anormal, se poate intampla orice. Parca n-ai sti ca si-au demis singuri doua guverne, deci pe care tot ei le-au votat. Asa ca oricand se mai pot razgandi, pana in momentul efectiv al votului nimic nu e sigur. Si, dupa cum s-a vazut, nici macar dupa vot.
 • +6 (20 voturi)    
  ART 89 (Luni, 24 februarie 2020, 16:06)

  feroviarul123 [utilizator]

  ART. 89
  Dizolvarea Parlamentului
  (1) După consultarea presedintilor celor două Camere si a liderilor grupurilor
  parlamentare, Președintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a
  acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la
  prima solicitare și numai după respingerea a cel puțin două solicitări de învestitură.
  Se considera asta o solicitare?
  • +5 (15 voturi)    
   Da, pentru ca e conforma Constitutiei (Luni, 24 februarie 2020, 16:30)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui feroviarul123

   Chiar daca ccr nu recunoaste pentru ca nu stie limba romana.
 • +8 (22 voturi)    
  Aiurea (Luni, 24 februarie 2020, 16:10)

  tontu [utilizator]

  Si daca presedintele constata ca niciun candidat propus de partide nu reuseste "sa coaguleze" o majoritate ce trebuie sa faca? Faptul ca Orban are sau nu majoritate se poate demonstra doar la vot. Poate ca Klaus era convins in momentul desemnari ca Orban va reusi "sa coaguleze" o majoritate?!
 • +4 (18 voturi)    
  Urmatorul breaking news:CCR propune premierul (Luni, 24 februarie 2020, 16:20)

  IonVasile [utilizator]

  Spune clar Presedintele Romaniei desemneaza un candidat ... dar nu pe asta, altul mai bun ne zice CCR.
 • +5 (13 voturi)    
  intrebare: (Luni, 24 februarie 2020, 16:22)

  Inapasevedeinvers [utilizator]

  Are oare Ciolaxu sange in instalatie sa vina el cu un guvern "coagulat" in jurul psd si sa guverneze pana la toamna?
  Sau ar guverna 8 luni tot tipand ca astupa gaurile facute de guvernul pnl in 3 luni, dupa ce guvernul viorica lasase tara ca un boboc de trandafir gata sa-nfloreasca?
  Bag seama ca nu-i chip sa avem un guvern pnl nici macar respins si o putem tine asa pana la pastele cailor daca alianta psd-ccr functioneaza ca pana acum
  • +4 (12 voturi)    
   PSD la guvernare?? (Luni, 24 februarie 2020, 16:34)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

   este exclus. Nici ei nu doresc asta, ptr ca isi bat singuri cuie in talpa. Daca continuua guvernarea, ajung la sub 10% pana la toamna. E mai bine sa guvernezi 3 ani si ceva, iar in ultimele 8-9 luni stai in opozitie si lasi electoratul sa uite ce prostii ai facut iar tu dai vina pe naivii de la putere. Asa recastigi iar electorat, si castigi alegerile.
   No way sa mai vedem PSD la putere, stau in opozitie si ii incurca pe altii, asteptand sa uite lumea ce magarii au facut.
  • +4 (10 voturi)    
   @Inapasevedeinvers; Intrebarea e de 1000 (Luni, 24 februarie 2020, 16:35)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

   de puncte !

   Daca va veni cu majoritatea lui (e atat de simplu sa o obtina !) va trebui sa continuie sa dea si in 2021 pensiile majorate cu 40 % !

   Dar la fel de bine poate ramane in opozitie pt a vedea cum va plati guvernul Orban, pardon guvernul PNL pensiile marite cu 40% in 2021 !

   PS. PSD e lacom si inconstient si cinic, asa ca e greu de raspuns !
   • +1 (1 vot)    
    Din aceasta dilema nu putem iesi! am zis! (Luni, 24 februarie 2020, 18:32)

    Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    Ce ne facem?

    Eu nu cred ca se poate iesi normal.
    Si nici ca se va putea guverna cu puteri depline pana la toamna.
    Dar cea mai grea lovitura pentru psd ar fi sa guverneze ei inainte de alegeri.
    Bomboana pe coliva: coronavirus
    • +1 (1 vot)    
     Iti dau dreptate si in acelasi timp ma gandesc (Marţi, 25 februarie 2020, 6:48)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

     la cele doua tabere din PSD : cea care vrea la guvernare cu orice pret (din care face parte garda veche, "dragnistii") si cea noua ("coagulata", da suna misto, in jurul personajului de rang doi dar extrem de nociv si el, pre nume Ciolacu), mult mai rezervata, mai prudenta, in aceste zile !
     Ce infruntari trebuie ca au loc intre ele ! :))
 • +7 (19 voturi)    
  Curtea Constitutionala (de rahat) a Romaniei. (Luni, 24 februarie 2020, 16:31)

  Cataleya [utilizator]

  Practic, CCR a desfiintat votul Parlamentului pt desemnarea premierului.
  • +4 (4 voturi)    
   Asa este! (Luni, 24 februarie 2020, 17:31)

   ber [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   Nu mai voteaza parlamentul, se duc Ciolacu si Ponta si spun: avem noi majoritatea.
  • +2 (2 voturi)    
   CCR neconstitutionala (Luni, 24 februarie 2020, 19:04)

   Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   CCR este institutia cel mai putin reprezentativa din punct de vedere al vointei poporului dar avand puteri aproape discretionare.
   Cineva trebuie sa sesizeze acest Conflict Constitutional si sa blocheze activitatea acestei institutii aflata prin definitie in serviciul partidului majoritar in parlament. !!!
   Este o dublura inertiala a parlamentului, nu un organism neutru, nu este nici pe departe un conclav al inteleptilor, este un club ales al alesilor celor aflati la putere.
   PS
   Ar mai fi in aceeasi situatie si Avocatul Poporului dar acum sa ne concentram pe CCR - pericol iminent
 • +1 (3 voturi)    
  Zilnic...numai lupta pentru ciolan! (Luni, 24 februarie 2020, 16:41)

  Entiu [utilizator]

  Cum sa progreseze tara cu conducatori care toata ziua numai asta faceti, numai lupta pentru ciolan!
  Nu va mai saturati de multa putere!
  Toti pleaca din tara de foarte binele pe care il duc in Romania!
  Tara nu va mai intereseaza, nesimtitilor!
  Utati-va cum se face treaba peste tot in Austria, in Ungaria, etc ! Chiar si in timpul iernii, pe bune, se ridica blocuri, etc!
 • +2 (6 voturi)    
  identificarea e in sarcina lui Johannis (Luni, 24 februarie 2020, 16:48)

  tahomir [utilizator]

  Johannis ar trebui sa constate faptul ca s-a identificat deturnarea CCR de catre un grup infractional asa ca trebuie dizolvata de urgenta.
  Fara nici un fel de gluma.
  Ce face CCR e o lovitura de stat fara scurpule.
  CCR isi bate joc de constitutie si de romani.
  Ajunge!
 • -2 (2 voturi)    
  Din cate vad, (Luni, 24 februarie 2020, 16:53)

  Incomod3 [utilizator]

  PSD-ul incepe sa se trezeasca la realitate.... au scapat de alegerile in 2 tururi, respinse de parlament prin demiterea cetateanului turmentat.... alegerile anticipate sunt pa... din partea PSD-ului acum poate fi premier si Taluca Curcan, pe ei ii doare la basca... pana la alegerile din toamna o sa se insereze o virgula intre cifrele pe care le are acum PNL in sondaje :)
 • +2 (4 voturi)    
  Curtea (Luni, 24 februarie 2020, 17:19)

  VARCIOROVA [utilizator]

  Constitutionala a cui? pentru ca a Romaniei NU este.
 • +2 (6 voturi)    
  FALS majoritatea se verifica PRIN VOT in Parlament (Luni, 24 februarie 2020, 17:21)

  Brici [utilizator]

  nu prin povesti/consultari
  CCR-ul asta dragnist trebuie desfintat rapid si format unul normal prin concurs, nu politic
 • 0 (2 voturi)    
  Simplu ca bună ziua (Luni, 24 februarie 2020, 18:00)

  Omics [utilizator]

  Președintele nu are voie să desemneze un candidat de premier urmărind declanșarea alegerilor anticipate. Este abuz de putere zice Corlățean Președintele poate declanșa anticipatele doar dacă parlamentul se dovedește incapabil să propună și să voteze un premier. Pentru asta a fost votat Iohannis. Asta să facă.
 • +1 (1 vot)    
  CCR (Luni, 24 februarie 2020, 18:02)

  TrueBlue [utilizator]

  Majoritatea parlamentara se dovedeste la vot nu inainte dar daca ar avea majoritate atunci ar trece guvernul deci nu putem avea anticipate ceea ce este un non sens. "Onorabilii" de la CCR si-au dovedit din nou apartenenta politica. Ei sunt niste politicieni marunti care stau pe niste salarii si pensii cumulate cu salariul foarte grase.
 • -1 (3 voturi)    
  pe scurt (Luni, 24 februarie 2020, 18:03)

  srpc [utilizator]

  alegeri in noiembrie, dupa ce apuca boborul sa vaza cat de "devotati" tarii sunt leberalo-joianistii; nici 20% nu luati, pedeleprelor :))
 • 0 (2 voturi)    
  Blocaj coronavirus (Luni, 24 februarie 2020, 18:13)

  Koczka [utilizator]

  Se confirmă încă odată că o CCR politizată este o pacoste pentru aceasta tzara. O logică ciudata ce reinterpretează amarata noastră de Constituție după placul partidelor ce și-au numit mai multi aparatnici aici. In alta ordine de idei, in prezența speță, la momentul desemnării d-lui Orban, nu își clarificaseră pozitia față de desemnarea lui Orban, ALDE și reprezentanții minorităților, așa că nu era clar dacă persoana desemnată putea avea majoritatea sugerată sau nu.
  Astfel că e contraproductivă soluția CCR care practic statuează o noua situație restrictiva și anume desemnarea unui candidat care sa aibă majoritate înainte de a fi desemnat, ceea ce în anumite cazuri de blocaj ( deputați și senatori care se abțin de la vot ) înseamnă blocarea sine fie a procedurii de desemnare. Astfel se dovedește încă o dată că această instituție politizată nu poate constitui acea instanta neangajată politic care sa ajute la respectarea loterii și spiritului Constituției.
  Cred că singura soluție pentru reformarea CCR ar fi un coronavirus aplicat în timp util. Glumesc desigur !
 • 0 (2 voturi)    
  pixul lui dragnea (Luni, 24 februarie 2020, 18:14)

  Atlantic [utilizator]

  Se pare ca pixul lui dragnea nu opera numai la guvern si la parlament....
 • +3 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 24 februarie 2020, 20:20)

  [anonim]

 • 0 (0 voturi)    
  Imi amintesc ca ... (Marţi, 25 februarie 2020, 11:27)

  sim18 [utilizator]

  cineva a castigat o sentinta impotriva CCR.. De ce nu sesiseaza nimeni acest abuz in instanta?
 • 0 (0 voturi)    
  pana la urma CCR-ul -decizia anticonstitutionala (Marţi, 25 februarie 2020, 13:00)

  ..13 [utilizator]

  Ofera o sansa uriasa in formare/coagularea unei opozitii care sa se opuna ferm liderilor locali actuali si sa speram ca in viitorul unui parlament mai aerisit.

  Zic sa vedem si partea plina a paharului.

  In partea goala a paharului se vede limpede ca CCR-ul duce o lupta pe viata si pe moarte cu Presedintele. Un Presedinte mai vivace ar fi dat cu aceasta structura de pamant pana isi reveneau in adevaratele simtiri. Poate ca nu este timp, sigur nu este energie pentru chestia asta dar clar este nevoie de un alt fel de privi Constitutia si chiar amendata pentru a nu mai fi asa de usor incalcata. Dar nu amendarea in stil TT ci in litera si spiritul libertatii, securitatii si echilibrului de forte.
 • 0 (0 voturi)    
  OH . (Marţi, 25 februarie 2020, 18:19)

  letsoc [utilizator]

  Bai balamucilor , majoritatea in momentul prezentarii in parlament a PM desemnat, cu planul lui de guvernare , se poate face instantaneu sau nu , la votul secret dat . Aici a dat-o in bara CCR-ul. Este o hiba mare in Constitutie si nea Dorneanu a balmajito. CCR-ul stie hiba asta . Sa zicem ca PM desemnat face o majoritate ( pe vorbe ) , dar la votul de investitura iese altceva . Ce se intampla ? Asta-i clenciul : PARLAMENTARII TREBUIE SA PARTICIPE LA VOTUL DE INVESTITURA SI SA VOTEZE DA SAU NU . Cine zice ca nu se pot face alegeri anticipate , ca asa-i facuta Constitutia , mananca bors , sunt oameni de doi bani . Ce este barbogeala aia ca nu se face cvorumul ? Stai in sala si votezi DA sau NU . Se duce cineva la munca si sta pe holuri sau in curtea fabricii si conducerea il plateste ? Ce parere aveti ? Fiti destepti , ca tara geme de prosti . NC.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by