UPDATE Ludovic Orban a renunțat la mandatul de premier desemnat, a confirmat președintele Klaus Iohannis marți seară. HotNews.ro a scris anterior despre intenția liderului PNL. Potrivit unor surse politice convergente, favorit pentru mandatul de premier este Nicolae Ciucă, actualul ministru al Apărării.

Iohannis si OrbanFoto: Facebook PNL

Întrebat dacă Nicolae Ciucă este o variantă optimă de premier, Iohannis a răspuns: „Varianta optimă pe care o văd o veți afla imediat ce mă hotărăsc”.

Potrivit surselor HotNews.ro, actualul ministru al Apărării, Nicolae Ciucă, este favorit pentru preluarea mandatului de premier, fiind de așteptat ca acesta să conducă guvernul până la alegerile la termen, în condițiile în care șansele pentru anticipate au scăzut dramatic, după decizia CCR de ieri.

Premierul Ludovic Orban a avut în această după amiază o discuție cu președintele Klaus Iohannis.

Până la ora publicării acestei știri, Ludovic Orban nu a putut fi contactat.

Klaus Iohannis: În această seară, Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, luni seară, ce șanse mai sunt în acest moment pentru organizarea alegerilor anticipate, răspunzând: "Tocmai au scăzut șansele". Întrebat de un jurnalist, luni seară, la Cotroceni, ce șanse mai sunt în acest moment pentru organizarea alegerilor anticipate, Iohannis a răspuns: "Tocmai au scăzut, sub 50%. Au scăzut șansele".

Șeful statului a subliniat că este clar că suntem într-o situație politică complicată, însă i s-ar părea foarte riscant să fie perpetuat până în decembrie acest interimat. "Întoarcerea la electorat este soluția corectă, dar ea nu se poate realiza doar prin voința presedintelui, a afirmat Iohannis".