La alegerile prezidențiale din 2019 peste 10 milioane de voturi au fost înregistrate în toate localitățile din România și în Diasporă. O nouă suite de hărți interactive realizate de geo-spatial.org prezintă rezultatele atât din Turul 1, cât și din Turul 2, precum și comparativ, în toate satele și secțiile de votare din țară.

Aplicatie - Rezultatul alegerilor prezidentiale 2019 la nivel de sectieFoto: geo-spatial.org

Hărțile Interactive cu rezultatele alegerilor prezidențiale din 2019 la nivel de secții de votare pot fi accesate aici.

„Demersul de față și-a propus realizarea unor hărți interactive detaliate ale rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2019 și prezentarea pas cu pas a modului de prelucrare și reprezentare a datelor. Provocarea principală a fost coborîrea la o scară mai fină decît clasicele reprezentări la nivel de județ și UAT. Nefiind experți în analize electorale, nu știm cît de relevante sînt respectivele reprezentări, bunul simț ne spune însă că o mai fină reprezentare a culorilor votului cetățenilor poate ajuta la înțelegerea mai bună a resorturilor ce au stat în spatele deciziilor de vot ale acestora”, explică cei de la geo-spatial.org.

În plus, realizatorii suitei de hărți pun la dispoziția celor interesați tot procesul de realizare a hărților interactive, de la obținerea și prelucrarea datelor, la abordarea tehnică.

---