Klaus Iohannis a câștigat turul al doilea la alegerile prezidențiale cu circa 66% din voturi și aproape toată lumea a văzut harta României în care Dăncilă a reușit să câștige doar cinci județe. Dar cum arată de fapt harta României după rezultatele din cele peste 3.100 comune și orașe din țară? În ciuda înfrângerii sale, Dăncilă a reușit totuși să câștige alegerile în mai unele localități chiar și din județe precum Cluj, Timiș, Brașov sau Harghita. De cealaltă parte, Iohannis a învins în multe localități din tradiționalele fiefuri pesediste precum Teleorman, Olt, Mehedinți sau Buzău, iar în Dolj a câștigat județul mai ales pentru că s-a impus decisiv chiar la Craiova.

Rezultatele alegerilor prezidentiale - Turul 2 - pe fiecare localitateFoto: Hotnews
  • HotNews.ro a centralizat rezultatele de la AEP din fiecare UAT din țară și le-a transpus într-o hartă interactivă detaliată cu rezultatele celor doi candidați

Din 3.180 de localități - comune sau orașe - Klaus Iohannis s-a impus în 2.214, în timp ce Viorica Dăncilă a câștigat doar în 962. În patru comune din țară s-a înregistrat egalitate.

Dincolo de aceste cifre, de remarcat este cât de categorică a fost victoria președintelui Iohannis: a luat peste 70% din voturi în 763 de comune și orașe. De cealaltă parte, Viorica Dăncilă a reușit să scoată un scor de peste 70% doar în 86 de comune.

Un alt aspect interesant: Klaus Iohannis a bifat victoria totală în două județe - a câștigat în toate localitățile din Sibiu și din Covasna.

Mai mult, în Brașov, Ilfov, Arad, Sălaj și Harghita președintele a pierdut cursa în doar câte o singură localitate din județ, în timp ce în Cluj, Timiș și Satu Mare Iohannis a pierdut în doar câte două localități din fiecare județ.

HARTĂ INTERACTIVĂ - Rezultate alegeri prezidențiale 2019 (Turul 2) pe UAT-uri - orașe și comune:

>> Click pe comune/orașe pentru a afla câte voturi și ce procentaj au obținut candidații

>> Click pe butonul „>>” din colțul stânga-sus al hărții pentru legendă.

>> Folosește butoanele + și - pentru a schimba nivelul zoom-ului pe hartă (mouse-ul este dezactivat). Pe mobil funcționează „pinch-to-zoom”.

>> Folosește câmpul de căutare pentru a identifica rapid o localitate sau un oraș.

Vezi harta mare (într-o fereastră separată)

NOTĂ: Harta se poate încărca uneori mai greu din cauza numărului foarte mare de informații.

---

Citește și: