Dacian Cioloș și Dan Barna nu au mai ținut declarațiile publice programate să aibă loc ora 18.00 pe tema fuziunii PLUS-USR. Deși PLUS a votat pentru începerea tratativelor, USR încă este în discuții pe acest subiect, la ora transmiterii știrii, au declarat surse politice pentru Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sursele citate au adăugat că nu a existat o concluzie comună la întrunirea liderilor celor două partide. Prin urmare, orice poziție publică a celor doi președinți în legătură cu fuziunea a fost amânată pentru luni.

Astfel, ședința USR este în desfășurare la momentul transmiterii acestei știri, iar dezbaterea vizează stabilirea mandatului pe care îl va avea Dan Barna pe tema fuziunii cu PLUS. Forma fuziunii USR-PLUS nu a fost decisă și nici calendarul dorit de formațiunea lui Dacian Cioloș pentru luna iulie a acestui an, au mai precizat sursele menționate.

PLUS a decis, în ședința Consiliului Național de sâmbătă, să înceapă discuțiile în vederea unei fuziuni cu USR, respectiv să elaboreze condițiile fuziunii și să organizeze un Congres în acest sens în luna iulie.

Un procent de 91% dintre membrii USR au votat la referendum pentru poziționarea doctrinară ca partid de centru dreapta, liderul formațiunii Dan Barna subliniind că rezultatul nu înseamnă o schimbare de poziție, ci o consolidare a sa.

Potrivit sursei citate, 11.047 membri USR (adică 91,25% din voturi) au fost în favoarea clarificării doctrinare.

Referendumul a avut cea mai mare participare din istoria consultărilor electronice interne ale USR, în total exprimându-și votul 12.106 membri (recordul anterior era de 9.654 voturi la o consultare din noiembrie 2019).