Moțiunea de cenzură depusă de PSD și susținută de UDMR va fi dezbătută și votată miercuri, de la ora 12.00, au decis în Birourile Permanente, reunite marți.

Plenul Camerei DeputailorFoto: Hotnews

Decizia a fost luată după ce anterior sedința conducerilor parlamentului fusese suspendată pe motiv că parlamentarii au primit informația că Guvernul pregătește mai multe ordonanțe în domeniul electoral.

PSD se temea că Guvernul va da ordonanță pe alegerea primarilor în două tururi. Liderul de grup al PSD de la Camera Deputaților, Alfred Simonis a declarat că că PSD "are informaţii serioase" conform cărora Guvernul ar urma să adopte o OUG privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

"Au existat informaţii serioase conform cărora Guvernul Orban intenţionează să emită Ordonanţă de Urgenţă astăzi pentru alegerea primarilor în două tururi. În aceste condiţii, moţiunea de cenzură fiind depusă împotriva unei angajări de răspundere exact pe acelaşi obiect de reglementare am hotărât cu toţii membrii Birourilor Permanente Reunite din partea PSD să aşteptăm şedinţa de guvern şi să constatăm dacă informaţiile noastre sunt corecte sau nu”, a declarat, la Parlament Alfred Simonis.

Simonis a precizat că PSD susţine dezbaterea moţiunii de cenzură miercuri la ora 12.00, dar că dacă Guvernul adopt OUG privind alegerea primarilor din două tururi de scrutin moţiunea de cenzură "nu mai are obiect”.

Guvernul acoperă vidul legislativ în caz de anticipate. OUG-urile de pe masa lui Orban, înainte de moțiunea de cenzură

Confruntat cu posibilitatea demiterii la moțiunea de cenzură, Guvernul Orban, care și-a asumat declanșarea anticipatelor, pregătește terenul pentru organizarea alegerilor înainte de termen.