​Nicușor Dan confirmă că Uniunea Forțelor Locale este un partid fondat de trei persoane care-i sunt apropiate și că a discutat cu Dacian Cioloș despre varianta unei alianțe cu USR-PLUS în perspectiva susținerii candidaturii sale la Primăria Capitalei, așa cum HotNews.ro a relatat.

Nicușor Dan, la HotNews LIVEFoto: Hotnews

„Uniunea Forțelor Locale (UFL) este un partid politic constituit în urmă cu un an de trei persoane care îmi sunt apropiate și care s-au arătat dispuse să colaboram în ipoteza în care acest vehicul politic îmi este necesar. O posibilă utilizare a acestui vehicul politic este ipoteza în care o alianță politică dorește să sprijine candidatura mea la Primărie și condiționează sprijinul de prezența numelui alianței pe buletinul de vot alături de numele meu. Printr-o alianță și cu UFL este posibil acest lucru: eu nu intru în niciunul din partidele alianței, dar prin alianța extinsă cu USR pot să-mi alătur numele alianței pe buletinul de vot”, a declarat pentru Mediafax Nicușor Dan.

El a mai afirmat că i-a prezentat situația liderului PLUS, Dacian Cioloș. ”Am comunicat în modul cel mai transparent această posibilitate lui Dacian Cioloș când am discutat de o posibilă susținere din partea Alianței USR PLUS, ca răspuns la obiecția ca numele meu pe buletinul de vot nu ar lista de consilieri al partidelor care mă susțin și, mai departe, această posibilitate a fost comunicată organelor de conducere ale Alianței. În concluzie, vorbim de o soluție tehnică la o problemă tehnică. Dacă se va pune vreodată problema de a activa într-un partid, fiți siguri că vă voi informa”, a adăugat Nicușor Dan.

Hotnews.ro a scris că Nicușor Dan a căutat sprijin din partea PLUS pentru candidatura la Primărie și a avut în acest sens o întâlnire, în urmă cu câteva săptămâni, cu liderul PLUS, Dacian Cioloș. În timpul discuțiilor, potrivit unor surse, Cioloș i-ar fi transmis că nu poate să-i susțină candidatura de vreme ce este independent. Nicușor Dan i-a pus pe masă însă o soluție la această problemă. Alianța cu un partid ce-i este apropiat și care a fost special înființat anul trecut.