Liderul PLUS, Dacian Cioloș, afirmă că dacă președintele Iohannis și premierul Orban au căzut de acord asupra organizării alegerilor anticipate, iar decizia este deja luată, așa cum a declarat Ludovic Orban, atunci ar trebui pusă în aplicare chiar de mâine. Cioloș mai spune că așteaptă o propunere de calendar și că "nu sunt necesare discuții interminabile și comisii de analiză sau reflecție".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Astăzi, președintele Iohannis și prim-ministrul Orban au anunțat că au căzut de acord asupra declanșării alegerilor anticipate, dar încă mai studiază diferite alternative pentru a realiza acest lucru. Foarte bine. Noi, PLUS, spunem asta de trei luni și, firesc, susținem decizia. Dacă decizia este deja luată, așa cum declară prim-ministrul, ea ar trebui pusă în aplicare chiar de mâine. Așteptăm, așadar, o propunere de calendar și de proces", a scris pe Facebook fostul premier Dacian Cioloș.

El mai spune că nu sunt necesare discuții interminabile și comisii de analiză sau reflecție și că dacă Guvernul Orban își dorește cu adevărat anticipate, depinde exclusiv de acesta ca ele să aibă loc.

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, la finalul discuțiilor cu președintele Iohannis, că au convenit organizarea alegerilor anticipate, susținând că reprezintă cea mai bună soluție pentru România.