Foștii fondatori ai Pro România Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu au fost primiți luni în PNL, unde vor avea funcții de conducere. Liberalii i-au cooptat, de asemenea, pe deputații Damian Florea, Mircea Banias și Liviu Balint. "Au luat această decizie de a veni în PNL și de a nu rămâne rătăciți pe la ușile PSD, cum sunt alții", a spus Ludovic Orban despre parlamentarii plecați din partidul lui Victor Ponta și primiți în PNL.

Daniel Constantin si Sorin CimpeanuFoto: Agerpres

Liberalii au aprobat, în ședința Biroului Executiv de luni, un protocol privind "înglobarea" în PNL a foștilor parlamentari Pro România care au susținut Guvernul Orban. Premierul a anunțat că Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin vor avea funcții de conducere în PNL.

"Am aprobat un protocol de înglobare, de integrare în PNL a tuturor celor care au fost alături de noi la învestirea Guvernului, la moțiunea de cenzură și care au decis să se alăture PNL. Vor fi cooptați în structurile de conducere la nivel național, județean și local. La nivel național vor fi cooptați în structura de conducere domnul rector Sorin Cîmpeanu și domnul fost ministru al Agriculturii Daniel Constantin”, a spus Ludovic Orban, luni, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL.

Premierul a susținut că parlamentarii Pro România care au venit în PNL au refuzat "să rămână rătăciți pe la ușile PSD”.

"Lucrurile sunt logice. Pro România a fost alături de noi la darâmarea guvernului PSD, apoi a fost alături de PSD și a refuzat învestirea. Tot acest grup de colegi, colegi începând de astăzi, nu au vrut să se întoarcă alături de PSD. Noi am purtat discuții, au luat această decizie de a veni în PNL și de a nu rămâne rătăciți pe la ușile PSD, cum sunt alții”, a subliniat Orban.

Pe 19 decembrie, cinci fondatori ai Pro România, printre care Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, precum și alți 11 lideri ai formațiunii conduse de Victor Ponta, au demisionat din partid. Demisiile au venit în contextul tensiunilor din Pro România, Constantin și Cîmpeanu fiind printre cei care au susținut învestirea Guvernului Orban, în ciuda opoziției liderului partidului, Victor Ponta.

La scurt timp după anunțul oficial al demisiilor celor 16, Victor Ponta a scris pe Facebook că le respectă „decizia de a se alătura PNL”.