​​Cinci fondatori ai Pro România, printre care Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, precum și alți 11 lideri ai formațiunii conduse de Victor Ponta, au demisionat din partid.

Fondatori Pro RomâniaFoto: Hotnews

Demisiile vin în contextul tensiunilor din Pro România, Constantin și Cîmpeanu fiind printre cei care au susținut învestirea Guvernului Orban, în ciuda opoziției liderului partidului, Victor Ponta.

„Inițial, proiectul Pro România a fost fundamentat pe o componentă ideologică de centru, însă am constatat o evoluție susținută spre o altă direcție, schimbându-se doctrina și idealurile. Reamintim faptul că, de când am intrat în politică, am fost adepții ideilor social-liberale, deoarece România are nevoie de politici și măsuri care să pună pe primul loc libertatea și drepturile cetățenilor, dar care includ totodată și aspectele sociale. De aceea, rămânând fideli ideilor și valorilor în care credem, ne angajăm să le implementăm în continuare pentru România. Alături de noi sunt cei mai mulți dintre cei cu care am pornit la un nou drum în 2017, dar și colegi care s-au alăturat ulterior Proiectului, care înțeleg să fie acum solidari cu principiile pe care le-am expus”, se arată într-un comunicat de presă.

Demisia colectivă este semnată de:

Daniel Constantin - Fondator şi Primvicepreşedinte PRO România

Sorin Mihai Cîmpeanu - Fondator şi Primvicepreşedinte PRO România

Mircea Banias - Deputat, Vicepreședinte PRO Romania şi Coordonator Constanța

Damian Florea - Deputat, Coordonator Ilfov

Liviu Balint - Deputat, Coordonator Sălaj

Georgian Pop - Deputat

Răzvan Mitu - Fondator, Vicepreședinte PRO România și Coordonator București

Cristian Cosmin - Fondator şi Vicepreședinte PRO România

Raluca Haliţ - Fondator PRO România, Coordonator Tineret București

Georgică Dumitru - Coordonator Dâmboviţa

Marius Sanfirişcă - Coordonator Hunedoara

Silvian Dan - Coordonator Olt

Gigi Danuț Feţeanu - Coordonator Sibiu

George Manciu - Coordonator Sector 2

Letiţia Stoian - Coordonator Sector 4

Dan Marian - Coordonator Sector 5

Reacția lui Ponta

La scurt timp după anunțul oficial al demisiilor celor 16, Victor Ponta a scris pe Facebook că le respectă „decizia de a se alătura PNL”.

„Le multumesc foștilor nostri colegi pentru tot ce am realizat împreuna în ultimii ani în politică / le respectăm decizia de a se alătura PNL și sperăm să influențeze în bine actul de Guvernare - dar majoritatea covârșitoare a membrilor Echipei ProRomania dorim să rămânem pe propriul nostru drum. Pro Romania merge mai departe ca un proiect alternativ de modernizare a politicii de Centru Stânga, pro european si pro dezvoltare, în egală măsură critic la adresa PNL si PSD!”, a scris Ponta pe Facebook.