ALDE a transmis, marți, pe Facebook, că nu susține organizarea de alegeri anticipate, iar declarațiile prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdannu fac decât ”să creeze nervozitate în societate și îngrijorare în mediul de afaceri”.

TariceanuFoto: Facebook

Potrivit formațiunii, declarațiile lui Rareș Bogdan nu fac decât să ”determine companiile prezente în România să-și amâne investițiile și planurile de dezvoltare”.

”Le reamintim celor din partidul de guvernământ că au primit votul nostru la învestire ca să guverneze și nu ca să introducă teme parazitare în societate.

Declarațiile prim-vicepreședintelui PNL cu privire la iminența alegerilor anticipate nu fac decât să creeze nervozitate în societate și îngrijorare în mediul de afaceri. Atunci când era în opoziție, PNL vorbea despre nevoia de predictibilitate în mediul de afaceri. Ce s-a schimbat în mai puțin de o lună și jumătate?”, a transmis ALDE pe pagina de Facebook, unde a subliniat că ”fiecare asemenea declarație nu face decât să alunge investitorii și să lipsească românii de noi locuri de muncă”.

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu spune că nu se va asocia ”unui asemenea plan care e clar că va împinge România într-o perioadă de instabilitate politică”.

”ALDE nu intră în asemenea aventuri politice doar pentru ca un partid să-și mai mărească cu câteva procente zestrea electorală. Nu ne asociem unui asemenea plan care e clar că va împinge România într-o perioadă de instabilitate politică din care românii nu au nimic de câștigat. Dacă prim-vicepreședintele partidului de guvernământ vrea să compenseze lipsa de experiență prin acțiuni teribiliste și instaurare de haos, sperând că pescuitul în ape tulburi e o soluție, noi nu intrăm în asemenea joc”, și-a încheiat mesajul partidul.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a spus că alegeri anticipate vor avea loc cel târziu în luna aprilie și că în acest moment se poartă negocieri pentru declanșarea anticipatelor