USR Tineret a reacționat, miercuri seară, după ce un proiect inițiat de o deputată USR privind înăsprirea pedepselor pentru deținerea și traficul de droguri a fost votat de Camera Deputaților, printr-un mesaj extrem de scurt.

Plenul Camerei DeputailorFoto: Hotnews

”Comunicat USR Tineret: Nici noi nu știam”, scrie organizația pe Facebook, mesajul fiind însoțit de un emoticon cu o față înlăcrimată.

Pedepsele cu închisoarea pentru deținerea sau vânzarea drogurilor au fost majorate, printr-o lege votată miercuri de Camera Deputaților în calitate de cameră decizională.

Proiectul a fost inițiat de Lavinia Corina Cosma, deputat USR, dar a fost semnat de zeci de parlamentari din toate partidele parlamentare. Proiectul a fost adoptat miercuri, de Camera Deputaților, cu 294 voturi pentru, fără a se consemna vreun vot împotrivă sau vreo abținere.

”Este nevoie de o mai amplă reglementare legislativă, pentru a putea preveni și combate fenomenul drogurilor și apariția unor noi substanțe psihoactive”, spune Cosma în expunerea de motive a proiectului.

Deputata USR spune, pe pagina de Facebook că ”proiectul de lege cu privire la incriminarea etnobotanicelor nu creste pedepsele pentru consumatori. Pedepsele cresc pentru traficanții de droguri”.

”Scopul proiectului a fost și este incriminarea produselor etnobotanice in condițiile in care exista un vid legislativ si din aceasta cauza România a ajuns un paradis al traficanților de astfel de substanțe”, susține Lavinia Corina Cosma.