VIDEO Recursul compensatoriu, care a scos mai devreme din pușcării peste 21.000 de infractori, a fost abrogat. Legea a fost votată în plenul Camerei Deputaților și va merge la președinte pentru promulgare - UPDATE

de MH     HotNews.ro
Miercuri, 4 decembrie 2019, 10:47 Actualitate | Politic


Camera Deputatilor
Foto: Captura video
Proiectul de lege al PNL privind abrogarea legii recursului compensatoriu, care a scos din penitenciare înainte de termen peste 21.000 de deținuți, a fost votat de Camera Deputaților. Proiectul legislativ, inițiat de PNL în luna februarie, a fost discutat pe repede înainte și a fost avizat în comisia juridică după ce Guvernul Orban a anunțat că își va asuma răspunderea pe această lege. La dezbaterile din plenul Camerei, deputatul Florin Roman a arătat că este cel mai nociv act normativ din ultimii 30 de ani și că dacă ar fi fost înțelepți, parlamentarii puteau abroga legea încă din februarie, când erau eliberați doar 12.000 de deținuți. Deputatul PSD Nicușor Halici a susținut la dezbaterile din plen că eliberarea deținuților din penitenciare înainte de termen s-a făcut în baza unor hotărâri ale instanțelor și că "doar o mică parte" din cei 21.000 de deținuți eliberați condiționat au beneficiat de recursul compensatoriu.


UPDATE 12.25 Legea a fost votată cu 272 de voturi "pentru" și 5 abțineri. Votul a fost electronic.

Desfășurarea dezbaterilor din plenul Camerei Deputaților:

Florin Roman (PNL): Dacă aţi fi avut înţelepciunea să ascultaţi şi să luaţi măsuri, 10.000 de deţinuţi nu ar mai fi umblat liberi pe stradă

La începutul dezbaterilor, deputatul Florin Roman a arătat că este cel mai nociv act normativ din ultimii 30 de ani, care a permis eliberarea din penitenciare înainte de termen a peste 21.000 de deținuți.

"Am ajuns astăzi la o situație înfiorătoare - 22.000 de deținuți au fost eliberați mai repede din pușcării, din care 7.000 au fost criminali, violatori, tâlhari. Dintre ei, 500 au ieșit din penitenciar și au comis din nou crime, violuri, tâlhării. (...) Vă invit pe toți să oprim odată această nebunie", a spus Roman în plenul Camerei.

El a atras atenția că acest proiect a fost depus încă din februarie, când erau eliberați prin recurs compensatoriu 12.000 de deținuți, față de peste 21.000 acum.

"Vorbim de abrogarea recursului pentru că PNL a scris un proiect în februarie. În februarie erau eliberaţi 12.000 de deţinuţi, astăzi sunt 22.000 de deţinuţi eliberaţi. Dacă aţi fi avut înţelepciunea să ascultaţi şi să luaţi măsuri, 10.000 de deţinuţi nu ar mai fi umblat liberi pe stradă, nu ar mai fi dat în cap”, a spus Roman.

Stelian Ion (USR): Această lege a fost de fapt o graţiere mascată

Deputatul Stelian Ion a spus, la dezbaterile din plen, că această lege a fost de fapt o grațiere mascată.

"Trebuie să ne gândim în permanență cum îi reintegrăm pe cei care au încălcat legea, care au comis infracțiuni și au fost încurajați de acest recurs compensatoriu, știind că odată ajunși în penitenciar vor putea ieși mai devreme. Trebuie să punem pe primul plan reintegrarea lor. Altfel, ne vom întoarce tot acolo și vom tot constata că avem recidivă (...) Dacă avem conștiință, trebuie să recunoaștem că această lege a fost o eroare", a afirmat deputatul USR Stelian Ion.

Deputatul Nicușor Halici (PSD): Doar o mică parte din cei 20.000 de deținuți liberați condiționat care au recidivat au beneficiat de recursul compensatoriu

Deputatul PSD Nicușor Halici a susținut la dezbaterile din plen că eliberarea deținuților din penitenciare înainte de termen s-a făcut în baza unor hotărâri ale instanțelor și că "doar o mică parte" din cei 21.000 de deținuți eliberați condiționat au beneficiat de recursul compensatoriu.

"Din ăia 20.000 eliberați, o mare parte nu aveau nevoie de recursul compensatoriu. Se pare că doar o mică parte, practic sub 600, sunt cei care au recidivat și au beneficiat anterior de recursul compensatoriu”, a susținut parlamentarul PSD.

El a mai spus că, după abrogarea recursului compensatoriu, PSD așteaptă de la Guvern soluții pentru a evita sancțiunile din partea CEDO pentru condițiile din penitenciare.

"Ce este foarte interesant de văzut este ce o să facă Guvernul, pentru că CEDO ne-a spus «veniți cu soluții». Din partea PSD, va avea susținerea în condiții în care aceste soluții sunt sustenabile și în avantajul societății în ansamblul său", a declarat Halici, președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

PSD a anunțat că va vota această lege de abrogare a recursului compensatoriu.

După votul în plenul Camerei Deputaților, programat pentru ora 12.00, legea ar urma să meargă la promulgare la președintele Iohannis.

CONSULTĂ AICI PROIECTUL DE LEGE

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu unanimitate de voturi, raportul favorabil pe proiectul de lege al PNL privind abrogarea recursului compensatoriu.

În proiectul pentru abrogarea recursului compensatoriu, deputații PNL și USR au introdus un amendament care menționează perioada pentru care persoanele deținute în condiții improprii beneficiază de măsurile compensatorii. Astfel, recursul compensatoriu se aplică pentru perioada executată de la 24 iulie 2012 până la intrarea în vigoare a legii de abrogare.

"Prevederile art. 55¹ din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate, a măsurilor preventive privative de libertate, minorilor care execută măsuri educative în centre de detenţie, în centre educative sau în penitenciare, respectiv minorilor care au executat pedepse în penitenciare, potrivit legii nr.15/1968 privind Codul penal al României, cu modificările şi completările ulterioare, şi care execută, la data intrării în vigoare a prezentei legi, măsuri educative în centre de detenţie, în aplicarea art. 21 din legea nr. 187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 289/2019 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, pentru o perioadă cuprinsă, între 24 iulie 2012 şi data intrării în vigoare a prezentei legi”, arată un amendament adoptat, marţi, de comisia juridică a Camerei, propus de grupurile parlamentare ale PNL şi USR.

Amendamentele admise vizează revenirea la situaţia din 2016 privind reducerea pedepsei care este considerată ca executată:
 • a) în cazul în care se prestează o muncă remunerată, se consideră 5 zile executate pentru 4 zile de muncă;
 • b) în cazul în care se prestează o muncă neremunerată, se consideră 4 zile executate pentru 3 zile de muncă;
 • c) în cazul în care munca este prestată pe timpul nopţii, se consideră 3 zile executate pentru două nopţi de muncă”, este varianta cuprinsă în legea suspusă aprobării.
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, declara marți, după dezbaterile din comisia juridică a Camerei, că vor fi identificate măsuri alternative recursului compesatoriu, între care creșterea numărului de locuri de detenție, îmbunătățirea spațiilor și consolidarea sistemului de probațiune, așa cum a cerut CEDO.
  Cătălin Predoiu a anunțat că va merge la CEDO pentru a explica de ce a fost aplicat recursul compensatoriu și care sunt măsurile alternative acestei legi: "Starea de siguranță a cetățenilor, securitatea cetățenilor români nu este de negociat și de discutat, vom explica de ce s-a ajuns aici și faptul că nu mai putem tolera această stare de nesiguranță, dar în același timp vom arata și ce urmează să facem în continuare”.

  Proiectul de abrogare a recursului compensatoriu a fost depus în februarie de 10 parlamentari PNL, a primit avizul negativ al Guvernului Dăncilă şi a fost respins de Senat, prima Cameră sesizată, în luna iunie.

  ”Fenomenul infracţional în România, care cuprinde actele de corupţie, marea infracţionalitate şi mica infracţionalitate, din păcate, este scăpat de sub control. Reacţiile sociale ocazionate de particularităţile acestui fenomen sunt deosebit de intense, mai ales în ultima perioadă de timp. Oamenii sunt preocupaţi în mod special de recidivă şi infracţiunile săvârşite prin acte de violenţă. Aşa cum se poate constata, recidiva este la cote alarmante în România, fie că vorbim de recidiva propriu-zisă, fie de recidiva comună, adică antecedenţa penală. Dacă recidiva propriu-zisă se întâlneşte în rândul condamnaţilor în proporţie de aproximativ 40% ,probabil e cea mai mare rată din Uniunea Europeană, antecedente penale recidiva improprii ajunge la cote care depăşesc 60%”, arată parlamentarii PNL în expunerea de motive a proiectului.

  Potrivit iniţiatorilor legii, unul dintre scopurile pedepsei nu este realizat în România, şi anume cel privind reintegrarea socială şi evitarea recidivei de către persoane condamnate penal.

  Dacă recidiva propriu-zisă se întâlnește în rândul condamnaților în proporție de aproximativ 40%, probabil cea mai mare rată din UE, antecedența penală – recidiva improprie – ajunge la cote care depășesc 60%. Acestea sunt date care dovedesc că unul dintre scopurile pedepsei nu este realizat în România, și anume cel privitor la reintegrarea socială și evitarea recidivei de către persoanele condamnate penal, spun inițiatorii.

  Circa 21.000 de condamnați eliberați în urma recursului compensatoriu. Peste 500 au comis noi infracțiuni violente

  În perioada octombrie 2017 - septembrie 2019, peste 21.000 de condamnați au fost eliberați în baza recursului compensatoriu, dintre care peste 500 au recidivat, a transmis Ministerul Justiției, într-un răspuns la o interpelare formulată de deputatul PNL Florin Roman.

  De la data de 19.10.2017 și până la data de 18.09.2019 au fost eliberați din penitenciare 21.049 de deținuți, ca urmare a aplicării prevederilor Legii nr. 169/2017 privind recursul compensatoriu. Dintre aceștia, 634 erau condamnați pentru viol și 1.670 pentru tâlhărie calificată. În perioada menționată, din totalul liberărilor, s-au înregistrat 1.877 de reîncarcerări. Dintre acestea, 47 pentru viol, 226 pentru tâlhărie calificată și 36 pentru omor, se arată în răspunsul Ministerului Justiției.

  Ce prevede legea privind recursul compensatoriu

  Principala prevedere este aceea că deținuții încarcerați în condiții necorespunzătoare beneficiază de 6 zile reduse din pedeapsă pentru fiecare 30 de zile executate. Proiectul a fost contestat de PNL și USR la Curtea Constituțională, care însă a decis că acesta este constituțional.

  Cum sunt definite în lege "condițiile necorespunzătoare" de detenție:
  • a) cazarea într-un spațiu mai mic sau egal cu 4mp/deținut, care se calculează excluzând suprafața grupului sanitar și a spațiilor de depozitare a alimentelor, prin împărțirea suprafeței totale a camerei de deținere la numărul de persoane cazate în camera respectivă;
  • b) lipsa accesului la activități în aer liber;
  • c) lipsa accesului la lumina naturală sau aer suficient ori disponibilitatea de ventilație;
  • d) lipsa temperaturii adecvate a camerei;
  • e) lipsa posibilității de a folosi toaleta în privat și de a se respecta normele sanitare de bază precum și a cerințelor de igienă;
  • f) existenta infiltrațiilor umezelii mucegaiului în pereții camerelor de detenție.
  De asemenea, față de legea care era în vigoare, deținuții care prestează muncă remunerată vor beneficia de 4 zile considerate executate pentru trei zile de muncă (un plus de 2,5 zile libere la 30 muncite, față de legea în vigoare), deținuții care prestează muncă neremunerată vor beneficia de 3 zile reduse din pedeapsa pentru fiecare 2 muncite (un plus de 5 zile la 30 de zile muncite față de legea în vigoare), iar deținuții care muncesc pe timp de noapte vor avea două zile reduse dintr-una muncită (un plus de 15 zile la 30 de nopți lucrate față de legea în vigoare).

  Un amendament depus la acea vreme de deputatul UDMR Marton Arpad și adoptat apoi prevede posibilitatea "cumpărării" de zile libere în plus, prin renunțarea la remunerație.

  Citește și:


  Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

  10493 vizualizari

  • +11 (23 voturi)    
   Si puscarii ca in vest .... nu uitati. (Miercuri, 4 decembrie 2019, 10:53)

   Lok [utilizator]

   Ne trebuie si alea ca de nu ies puscariasii cu bani in mana. Dragnea ar beneficia de asta.
   • +2 (2 voturi)    
    Nu vă este frică (Miercuri, 4 decembrie 2019, 14:12)

    doar_un_mesaj [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    Cu pușării ca în vest să crească rata infracțiunilor?
   • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 4 decembrie 2019, 14:32)

    [anonim] i-a raspuns lui Lok

  • +28 (40 voturi)    
   ... (Miercuri, 4 decembrie 2019, 10:55)

   mihai_mi [utilizator]

   "... din care 7.000 au fost criminali, violatori, tâlhari. Dintre ei, 500 au ieșit din penitenciar și au comis din nou crime, violuri, tâlhării." - PSDisti, inclusiv postacii de aici, AVETI SANGE PE MAINI!!!
   • +11 (13 voturi)    
    Absolut corect ! (Miercuri, 4 decembrie 2019, 13:06)

    grongobar [utilizator] i-a raspuns lui mihai_mi

    Mi-ai luat vorba din tastatura...Toti sustinatorii infractorilor sunt partasi la faptele lor.
    • -2 (4 voturi)    
     aviz (Miercuri, 4 decembrie 2019, 17:25)

     Magherandu [anonim] i-a raspuns lui grongobar

     Iohannistilor?
   • -9 (13 voturi)    
    procent (Miercuri, 4 decembrie 2019, 13:26)

    gpavel [utilizator] i-a raspuns lui mihai_mi

    procentul celor care comit infractiuni grave dupa eliberare (conditionata+compensatorie+la termen)e cam acelasi,el nu a crescut odata cu eliberarea compensatorie,valoarea lui depinde de programe de educatie facute cu adevarat si bine tintite,dar si de conditiile de penitenciar,in conditii improprii,reactia umana nu este spre indreptare,spre asimilarea unor programe de educatie sau profesionale,ci puternic contra,ei vor iesii mai inraiti,mai salbateci,cei mai violenti vor devenii lideri si tot ce se incearca in privinta educatiei nu are succes!
    • +4 (4 voturi)    
     ... (Miercuri, 4 decembrie 2019, 15:12)

     mihai_mi [utilizator] i-a raspuns lui gpavel

     In mode normal puscariasii eliberati sunt supravegheati de organele abilitate. In momentul in care au fost eliberati cu miile institutiile responsabile cu supravegherea au fost complet depasite! A fost un alt efect al legilor iresponsabile date de PSD, legi sustinute cu atata inversunare de tot felul de oameni rau intentionati sau care nu au inteles nimic.
    • +2 (2 voturi)    
     Voi numai statistic ganditi (Miercuri, 4 decembrie 2019, 16:56)

     Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui gpavel

     Nu intelegi ca au fost eliberati in MASA?
    • +1 (1 vot)    
     iar frate? (Joi, 5 decembrie 2019, 14:11)

     Point [utilizator] i-a raspuns lui gpavel

     de unde ai cifrele astea?de la cercetatorii englezi?
     lasa dracu statisticile si confortul biroului.iesi pe ''teren'',eventual circula printre ei si vezi ce gandire au.ati ridicat statistica la rang de lege absoluta,dar voi nu ati vazut in viata voastra nici macar un hot de buzunare.ce sa mai zic de criminali sau violatori.
  • +24 (32 voturi)    
   la loc comanda! (Miercuri, 4 decembrie 2019, 10:59)

   Chitibusarul [utilizator]

   Cata tevatura, cati nervi, cata maculatura si cate discutii aprige la aprobarea legii ,... iar acum dupa ce .. cei care "trebuiau" sa iasa au iesit deja in baza efectelor legii .. la loc comanda!
   Nu este prima data cand se dau legi cu destinatari speciali, ca mai apoi sa fie abrogate!
   Spor la treaba dragi alesi ai neamului romanesc!
   • -21 (31 voturi)    
    Johannis (Miercuri, 4 decembrie 2019, 12:06)

    Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui Chitibusarul

    Nu a putut face nimic sa blocheze aceasta lege? vorbim de 500 de cirime violuri si talharii . Are johannis o vina cand a acceptat numirea lui Dancila?????Are Johannis o vina . Ar fi putut face ceva chiar cu riscul suspendarii?
    Astazi mercenarul Tudorel Toader folosit de psd preda la Universitatea Al Ioan Cuza in Iasi bine mersi.
    • +12 (14 voturi)    
     Johannis (Miercuri, 4 decembrie 2019, 13:30)

     JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

     Johannis e de vina! Johannis dezbina poporu! Johannis e nazist! Johannis are case si n-are copii!
     Johannis a adus incalzirea globala!
     Johannis ne fura piensiilii!

     Etcetera...
     • -1 (5 voturi)    
      nici barna (Miercuri, 4 decembrie 2019, 14:33)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui JustinCase

      n'ar fi zis'o mai bine !:-))
    • 0 (6 voturi)    
     daca era borno (Miercuri, 4 decembrie 2019, 14:32)

     nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

     alta era situatia.

     abrogarea asta, cu larga paricipare pesedizda e un alt fel de bomba cu efect intarziat.
     bomba propagandistica.
     daca cedo va impune sanctiuni, vor avea motive serioase de propaganda impotriva pnl, pt. alegerile viitoare.
     sa vedem atunci unde se vor situa astia din..kosmos, dupa atata zarva si presiuni pe bietu' sica. normal, or sa se spele pe maini, sa zica ca ei ar fi gasit solutii. mai ales csolosi.
  • +14 (28 voturi)    
   Prea tarziu (Miercuri, 4 decembrie 2019, 11:59)

   luptator_din_munti [utilizator]

   Toti criminalii au iesit deja, sunt pe strazi, vor mai face ce au mai facut pana vor fi prinsi toti, vor mai face zeci de mii de infractiuni, plus marii infractori care vor face afaceri de miliarde si vor angaja milioane de votanti psd sa le fie sclavi pentru ei si pentru copiii lor. Fac ceva pe abrogarea lor daca maine imi vine unul din-asta eliberat si-mi nenoroceste pe cineva din familie. Sa ma sterg la dos cu abrogarea lor. Am o lista lunga cu senatori si deputati din mandatul legislativ actual.Toti sunt tradatori de tara, toti sunt niste lepre, ii consider teroristi.
   • +7 (9 voturi)    
    Si, ce-ai vrea acum? Sa o dezabroge? (Miercuri, 4 decembrie 2019, 14:04)

    Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui luptator_din_munti

    Sau crezi ca s-a oprit fabrica de criminali si nu mai apar altii noi?
    Mai ales ca legea asta era ca un fel de reclama: "inscrieti-va pe lista, baieti, va garantam casa-masa si cand aveti nevoie sa va mai destresati cu o crima sau un viol ceva va dam drumu' in lume".

    Timpul inapoi nu mai poate fi dat.
    • +2 (2 voturi)    
     Uite ce as vrea (Miercuri, 4 decembrie 2019, 14:33)

     luptator_din_munti [utilizator] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

     Daca ti s-ar intampla tie, sa vedem daca ai mai fi asa de multumit. "Bossulica, 10 lei? Pai ce vrei nene bine ca mi-a dat 10 lei si un kil de ulei, era mai bine daca nu-mi dadea nimic?" Exact asa gandesti!!!!
     • 0 (0 voturi)    
      tot nu inteleg ce vrei, (Miercuri, 4 decembrie 2019, 18:11)

      Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui luptator_din_munti

      ca pe aia scapati, nu mai poti sa-i bagi inapoi la parnaie decat dupa ce ii prinzi cu altceva.
      Deci ce propui ca doar m-ai intrebat ce-ar fi daca mi s-ar intampla mie si presupui ca m-as lasa mituit cu 10 lei.
      Deci daca nu spui ce vrei sa obtii de ce te iei de mine?
  • -9 (11 voturi)    
   macar atat (Miercuri, 4 decembrie 2019, 13:08)

   liviu_ [utilizator]

   ca SS ramane in continuare... si eu nu mai votez pnl. daca o sa mai fie in turu 2 ceva gen iohannis vs dancila o sa imi scriu numele si-mi pun stampila, ca tot dracu ala e!

   felicitari pnl m-ati convins sa nu va mai votez niciodata!
   • -2 (4 voturi)    
    Gresesti (Miercuri, 4 decembrie 2019, 16:29)

    Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    SS trebuie sa existe.

    E absolut ridicol sa-i intrebi pe magistrati si procurori daca vor sa mai existe SS!
  • -5 (9 voturi)    
   corectitudine (Miercuri, 4 decembrie 2019, 13:15)

   gpavel [utilizator]

   d-ul florin roman nu intelege(nu poate sau nu vrea)ca daca legea se dadea in februarie,tot 21000 ar fi astazi eliberati conditionat+compensatoriu,deoarece legea abrogata nu priveste pe cei din detentie,ci doar viitorii condamnati!
   deci,d-ul roman,tot 21000 ar fi azi in libertate!!!e bine sa faci politica,dar trebuie sa si gandesti si "discursurile politice"sa aiba o "substanta reala"....
  • +8 (8 voturi)    
   Tare complicat ar fi fost pt PSD (Miercuri, 4 decembrie 2019, 13:16)

   Susufler0 [utilizator]

   sa atace la CCR un pachet de legi printre care s-ar fi aflat si legea recursului compensatoriu ! O sa incerce, data fiind cunoscuta nesimtirea enorma a pesedacilor sa traga spuza pe turta lor. Vor incerca sa-i ajute Latrina 3, Ghuitza TV, DC News si alte mizerii din mass-media ! Deocamdata PNL a demonstrat ca sta slab la capitolul comunicare ! Poate ca se vor trezi !
  • +10 (10 voturi)    
   PSD a reevaluat „abuzurile” (Miercuri, 4 decembrie 2019, 13:33)

   Kwisatz Haderach [utilizator]

   Unde sunt postacii pesediști să deplângă victoria „statului paralel”? :D

   Sau au întors și ei armele ca sclavii de serviciu Ciordache și NiPLicea, care au înghițit gălușca și au executat deja „ordonanțele” noului Ciolac suprem?
   • +2 (4 voturi)    
    Nu rade, s-ar putea ca Ciolacul asta, (Miercuri, 4 decembrie 2019, 14:12)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Kwisatz Haderach

    sa fie tocmai ciolacul lor de salvare, dar doar pt scurt timp !

    Asa cum oamenilor li s-a data o undita ca sa invete sa-si prinda hrana singuri, dar ei au tipat in continuare peste, peste, peste, tot asa si PSD-ului i s-a aruncat un ciolac de salvare in loc sa fie lasat sa invete sa inoate !

    PS. Cat vreme pesedeul nu v-a incerca sa inoate singur, debarasandu-se de lesturile care il ingreuneaza de 30 de ani si va avea nevoie periodic de un colac de salvare, tara asta va avea niste farsori care vor vrea sa o conduca spunand ca sunt campioni mondiali la inot !

    PPS. Ce fel de inot ? Evident ca inotul pe fundul apei ! :)
    • +1 (1 vot)    
     PSD cu „față umană” (Miercuri, 4 decembrie 2019, 17:14)

     Kwisatz Haderach [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     Pe modelul Iliescu-FSN Ciolacul de salvare încearcă să acopere fața hâdă, naționalist-comunistă, fesenistă și coruptă a PSD cu un strat gros de fard ieftin și cu perdele de fum. Dar PSD nu se va reforma cu adevărat niciodată, va rămâne aceeași mașinărie fundamentalistă de propagandă, minciună și devalizare a finanțelor statului
  • +5 (5 voturi)    
   Ce bună.... (Miercuri, 4 decembrie 2019, 13:40)

   coco04 [utilizator]

   e concurența!
  • +4 (6 voturi)    
   Nicușor Halici sa faci PLICI (Miercuri, 4 decembrie 2019, 13:53)

   Inapasevedeinvers [utilizator]

   ADica doar vreo cateva zeci de persoane au fost ucise in plus, doar vreo cateva zeci violate vreo cateva zeci talharite, agresate, etc...
   Fata de 10000 de oameni liber, ce conteaza! un procent infim
   Sa fii tu cu neamu' tau printre victimele alea "o mica parte" si apoi sa vezi cei aia parte - mica sau mare - cand esti in acea parte.
  • -4 (6 voturi)    
   Nu stiu de unde luati voi cifrele de mai sus, (Miercuri, 4 decembrie 2019, 14:19)

   xrogo [utilizator]

   ANP a dat publicitatii ultimele date:"Între timp, de legea recursului compensatoriu au beneficiat în total peste 14.400 de deținuți, dintre care aproape 12.000 au fost eliberați condiționat, iar restul au fost eliberați direct, potrivit unui anunț al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Din totalul celor peste 14.000 de deținuți eliberați datorită recursului compensatoriu, 724 au revenit în închisori, adică un procent de 5,02%", potrivit sursei citate!
  • -3 (7 voturi)    
   si acum (Miercuri, 4 decembrie 2019, 14:43)

   vodatepes [utilizator]

   Si acum johannis o va semna de indata sau poate o trimite la CC sau inapoi in parlament ca doar asta a fcut timp de 5 ani


  Abonare la comentarii cu RSS
  Întâlniri on-line | #deladistanță

  Top 10 articole cele mai ...  Hotnews
  Agenţii de ştiri

  Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.  powered by
  developed by