Viorica Dăncilă a declarat duminică, la Antena 3, referitor la întrebarea despre aria cercului, că ea a răspuns pe jumătate, asta după „alte 200 de întrebări”, însă contracandidatul ei Klaus Iohannis nici măcar nu a știut să ofere un răspuns, scrie Mediafax.

Viorica DăncilăFoto: Captura video

„Cred că a fost o campanie împotriva mea pe care nu am văzut-o la contracandidatul meu. Eu după 200 de întrebari am uitat π, am spus doar rază la pătrat, contracandidatul meu nici măcar nu a știut, dar acest lucru nu a făcut obiectul criticilor pe online sau în spațiul public. Mai mult decât atât, am avut un dialog deschis cu presa, am răspuns întrebărilor, am avut un proiect de țară, am avut lucrurile care țin de un candidat pentru alegerile prezidențiale”, a afirmat Dăncilă, întrebată ce moment crede că a costat-o cel mai mult în campanie - răspunsul dat la întrebarea despre aria cercului sau fake news-ul.

Liderul PSD a adăugat că a fost un atac constant asupra ei ca prezidențiabil al partidului, însă românii au preferat să continue cu Klaus Iohannis, ceea ce i s-a părut o abordare incorectă.

„Din partea cealaltă am văzut doar un atac, un discurs tot bazat pe ura, dar se pare că românii au agreat mai mult acest lucru, nu eu sunt cea care judecă, dacă românii au preferat să continue Klaus Iohannis, aceasta este realitatea. Mi s-a părut o abordare incorectă, aș spune, din punct de vedere al poziționării față de cei doi candidați și a dezinformării apărute în spațiul online. Chiar sâmbătă, înainte de alegeri, am auzit că am un nume de cod, că am o diplomă falsă, s-a mers foarte, foarte mult pe dezinformare”, a conchis Dăncilă.

Datele provizorii, furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, după numărarea a 99,3% din voturi (9.023.783), arată că actualul președinte Klaus Iohannis a obținut 63,12% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă a obținut 36,89%.