Refuzul președintelui de a participa la o dezbatere pentru turul II, reiterat miercuri seară, a fost calificat de Viorica Dăncilă drept „un moment de o aroganță monstruoasă”. Candidata PSD a spus că totuși are răbdare și speră ca președintele să „găsească înțelepciunea și curajul” de a accepta invitația la dezbatere, propunând chiar ca aceasta să se desfășoare duminică, la TVR.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Un moment de o aroganță monstruoasă. Am văzut un președinte care ne spune că singura lui realizare este că a dat jos un guvern legitim”, a spus Dăncilă, la scurt timp după conferința de presă a lui Klaus Iohannis care a refuzat o dezbatere pe motiv că nu poate legitima „comportamentul mizerabil al PSD”.

Candidata PSD a comentat că șeful statului spunea în 2014 „că o dezbatere este absolut necesară si așteptată de toți românii”. „Ne spune că românii nu mai merită o astfel de dezbatere? Ne putem aștepta să ne spună că românii nu-și mai pot exprima opțiunea politică dacă nu e PNL?”, a mai spus ea.

Președintele Klaus Iohannis a reafirmat miercuri că nu va participa la nicio dezbatere cu candidatul PSD, Viorica Dăncilă, invocând ca principal argument faptul că fostul premier a fost parte activă a tuturor mârlăniilor PSD-iste” și a „sprijinit activ încercările de acaparare a Justiției”