​Deputatul USR Tudor Benga a recunoscut, într-o postare pe Facebook, că a cerut demisia lui Dan Barna de la șefia partidului, precum și a lui Cătălin Drulă și Ionuț Moșteanu, șeful de campanie, respectiv de comunicare al USR. ​

HotNews.roFoto: Hotnews

„Consider că rezultatul de la prezidențiale este un eșec și așa cum am spus și ieri, consider că un eșec fără asumare și fără consecințele de rigoare reprezintă doar preambulul unui viitor nou eșec. Au fost numeroase erori de strategie și implementare atât la nivel de campanie prezidențială cât și la nivel de management al partidului în general, am mai vorbit despre asta de-a lungul timpului, și cred că este timpul pentru o asumare reală dacă vrem să arătăm alegătorilor că efectiv ascultăm mesajul pe care ni-l transmit prin votul lor”, a scris Benga pe Facebook.

Deputatul USR susține că soluția aleasă de Dan Barna, de a cere votul de încredere a membrilor de partid este o „scamatorie politică”.

„Nu consider acceptabilă soluția cererii votului de încredere anunțat de Dan Barna, nu are vreo baza statuară și mi se pare o scamatorie politică ce va atrage comparații foarte nefericite”, a mai scris el pe Facebook.

Chiar dacă admite că poziția sa nu e susținută decât de puțini dintre colegi, Benga insistă că demisia celor trei ar fi „soluția matură pentru a readuce partidul pe făgașul corect”.

La videoconferința de luni seara, Dan Barna le-a transmis liderilor de organizații că este dispus să solicite un vot de încredere în cadrul formațiunii, decizia fiind însă cea de a consulta toți membrii de partid, printr-un vot electronic. „Eu nu-mi dau demisia, voi cere un vot de încredere”, a spus, marți Dan Barna.