Liderul USR Dana Barna a recunoscut pe contul său de Facebook că nu mai are șanse de a intra în turul doi al alegerilor prezidențiale. ”Potrivit datelor pe care le avem în urma numărătorii paralele, nu am reușit să intrăm în turul 2. Am sperat până în ultimul moment, dar nu avem suficiente voturi”, a scris Dan Barna.

Dan BarnaFoto: Captura video

Atmosfera a trecut de la optimism la pesimism, duminică seara, la sediul USR-PLUS, după ce cele două exit-poll-uri indică un tur doi al alegerilor prezidențiale între Klaus Iohannis, marele favorit, și Viorica Dăncilă, reprezentanta PSD. La PNL atmosfera a fost relaxată, în condițiile în care singura necunoscută a fost cine va fi contracandidatul lui Klaus Iohannis în turul doi.

Dan Barna:

  • Am văzut rezultatele exit poll-urilor. Sunt rezultate care ne încurajează. Noi rămânem optimiști și încrezători pentru că în acest moment încă se votează.
  • Mulțumesc Diasporei pentru că a transmis acel mesaj, că implicându-ne putem schimba lucrurile. Este un record istoric fără precedent în Diaspora și asta ne dă încredere și speranță.
  • Mai este o oră de vot în Europa și mai sunt două ore în Marea Britanie și încă între șapte și zece ore în SUA. Sunt optimist asupra rezultatului final pentru că ultimele ore au arătat o tendință de creștere și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au ieșit la vot.
  • În stradă nu au fost văzuți decât oamenii USR-PLUS. Există o șansă foarte mare ca această modernizare a României să se întâmple acum, nu peste cinci ani.
  • De aceea apelul meu către toți delegații din secții este să fie foarte atenți la număratul voturilor. Va fi probabil ca și la europarlamentare o diferență de câteva mii de voturi, într-o direcție sau cealaltă. Important e să fie numărat fiecare vot. Rezultatul nu e cel al exit poll-urilor, ci al numărării voturilor.

Dacian Cioloș:

  • Rezultatul dovedește că USR-PLUS este una din alianțele puternice ale țării
  • Încă totul se joacă. Ce am văzut aici nu ia rezultatul votului din diaspora

Atmosfera la sediile de campanie ale principalilor candidați: Dan Barna, vizibil afectat după rezultatele exit-poll / Replica unui USR-ist: "Ne bate analfabeta aia"