Dan Motreanu, vicepreședintele partidului, este noul șef al campaniei PNL pentru alegerile prezidențiale, după ce Ludovic Orban s-a retras din această funcție, fiind învestit în funcția de prim-ministru, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a luat decizia de a se retrage din funcția de șef al campaniei PNL pentru alegerile prezidențiale, urmare a învestirii în funcția de prim-ministru al României. De asemenea, prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, învestită în funcția de vicepremier, s-a retras din echipa de campanie a Președintelui Klaus Iohannis. (...) Noul șef de campanie al PNL pentru alegerile prezidențiale este vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, care a asumat această responsabilitate, beneficiind de o amplă experiență în conducerea campaniilor electorale”, se arată într-un comunicat de presă.

Fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor Dan Motreanu și fostul consilier prezidențial George Scutaru au fost achitați în iunie anul acesta de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul în care erau acuzați că ar fi primit mită pentru finanţarea campaniei electorale din 2008, decizia fiind definitivă.

Aceştia au fost acuzaţi de DNA că au primit 250.000 de euro, respectiv 170.000 de euro pentru finanţarea campaniei electorale din 2008.